Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 20 de Juny del 2022

La Casa de la Cultura acull la clausura del projecte 50/50

Esta iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de Torrent en col·laboració amb la Diputació de València, té com a objectiu aconseguir un major estalvi energètic en els centres educatius de la ciutat

La Casa de la Cultura ha acollit hui l'acte de clausura del projecte 50/50, una de les iniciatives dins del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i pel Clima impulsat per l'Ajuntament de Torrent en col·laboració amb la Diputació de València, com a membre del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia, la xarxa europea de municipis compromesos amb el Medi Ambient. Dins d'aqueix compromís, existeix un ambiciós pla d'acció (PAUS-2030), l'objectiu de les quals és que la ciutat de Torrent consolide, abans del 2030, una reducció del 40% de les emissions de CO₂, un estalvia del consum energètic del 27% i un impuls de les renovables per a obtindre un 27% de generació.

 

El regidor de Medi Ambient, Francisco José Arnau, ha destacat el compromís de la comunitat educativa *torrentina en aquest projecte, la qual cosa “és un estímul per a continuar treballant per a aconseguir una societat més equitativa i una ciutat més amable, justa i sostenible”.

 

Així, el projecte s'ha desenvolupat en set centres educatius de la ciutat, mitjançant tallers de formació i diverses activitats enfocades a modificar els hàbits de la comunitat educativa per a aconseguir els objectius marcats en l'estratègia anteriorment esmentada. Cal destacar que, com a compensació a l'esforç realitzat durant el curs escolar, els centres participants seran premiats amb dos tallers ambientals durant el pròxim curs 2022/23 i amb una placa commemorativa.

 

A més, els col·legis que han estalviat energia rebran un import econòmic equivalent al 50% de l'estalvi efectuat, mentre que el 50% restant s'utilitzarà per a reinvertir en dispositius que generen un major estalvi energètic. En aquest aspecte, destaquen els resultats del CEIP Lope de Vega, el CEIP Sant Pasqual i el CEIP Sant Joan Baptista, que han estalviat, respectivament, un 20%, un 5% i un 2% d'energia durant el curs 2021/22.

 

Els centres participants han sigut: el CEIP Lope de Vega, el CEIP Sant Pasqual, el CEIP Sant Joan Baptista, el CEIP Miguel Hernández, el CEIP Els Terretes, el CEIP El Molí i el CEIP Verge del Rosari.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.239.119.159

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.