Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 09 de Juny del 2022
POLÍTICA

Compromís Torrent demana que s’audite la concessionària de la neteja urbana FCC

Al ple ordinari de juny es va aprobar una modificació de crèdit de 403.694’33 euros per la revisió de preus a l’alça, sol·licitada per la concessionària

L’última modificació de crèdits aprovada al Ple Ordinari de juny, per un muntant total de 1.830.484’09€, incloïa entre les diferents partides una corresponent a l’increment de preus del contracte de la neteja urbana per al 2022 per un valor de 403.694’33€.

 

Sobre aquesta revisió de preus a l’alça, sol·licitada per FCC, des del grup municipal de Compromís, mitjançant el seu portaveu Pau Alabajos, es va presentar una petició d’informació que va ser contestada per l’Oficina Pressupostària l’últim dia hàbil que permet la legislació però que no contenia detall de les causes operatives ni del seu repartiment en les diferents partides que composen la despesa total del servei prestat. Aquest increment fou aprovat posteriorment al Ple Ordinari de juny amb els vots de PSOE i Ciudadanos -actuals membres del govern local-.

 

El muntant total del cost que l’Ajuntament de Torrent pagarà en 2022 a FCC ascendeix a 7.051.525’08€, motiu pel qual des de Compromís es requereix una auditoria que detalle clarament les diferents partides de despeses que formen part del preu de la contracta.

 

Alabajos ha destacat l’opacitat en què es mouen aquestes revisions a l’alça, on es contesta amb dues línies explicatives davant una petició d’informació formal sobre partides vitals del pressupost, i recorda que aquest contracte és el més elevat de l’Ajuntament i suposa el 10’43% del total de les despeses municipals previstes per a l’any 2022.

 

Finalment, els ecovalencianistes valoren molt negativament la gestió de la direcció de FCC a Torrent, amb salaris molt baixos referits a les treballadores i els treballadors de les categories salarials amb menor remuneració, així com una pèssima gestió de la neteja urbana, de l’arreplegada dels residus i de l’estat general de conservació i salubritat dels contenidors a Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.90.33.254

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.