Dissabte, 15 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 09 de Juny del 2022
EDUCACIÓ

Obert el termini per a demanar el bo infantil de 0 a 3 anys

L'ajuda puja a 77,5 milions d'euros per a garantir la gratuïtat en el tram de 2 a 3 anys

Des d'aquest dijous 9 de juny ja es pot demanar, de manera telemàtica, el bo infantil per als xiquets i xiquetes escolaritzats de 0 a 3 anys. L'ajuda puja a 77,5 milions d'euros per a garantir la gratuïtat en el tram de 2 a 3 anys. L'alumnat beneficiari del Bo Infantil el pròxim curs seran les xiquetes i xiquets nascuts en 2020, 2021 i 2022 matriculats en centres privats de primer cicle d'Educació Infantil, així com l'alumnat de 0-1 i 1-2 anys matriculat en escoles municipals valencianes per al curs 2022-2023.

 

En el tram de 2 a 3 anys, la Conselleria assumeix tot el cost d'escolarització a les escoles infantils 0-3 adherides al Bo Infantil, amb la qual cosa les famílies no han de pagar res en concepte d'ensenyament, matrícula o per reserva de plaça. En la resta de trams d'edat, de 0 a 1 any i d'1 a 2 anys, es mantenen les ajudes màximes i mínimes establides per al curs actual. D'aquesta manera, en el tram de 0 a 1 anys es preveu un màxim mensual de 200 euros i un mínim de 70, mentre que d'1 a 2 anys la forqueta oscil·la dels 120 als 70 euros.



La presentació de sol·licituds del Bo Infantil es realitzarà de manera telemàtica. Les famílies de l'alumnat de 0-3 anys matriculat en centres privats de primer cicle d'Educació Infantil, i de 0-1 i d'1-2 anys matriculat en escoles infantils municipals per al pròxim curs 2022-2023 han de presentar la sol·licitud de manera telemàtica des del dijous 9 de juny fins al dimarts 28 de juny.



L'accés a la seu electrònica de la Generalitat per a la presentació telemàtica de les sol·licituds, així com el corresponent manual d'instruccions i tota la informació sobre el Bo Infantil, estaran disponibles en la web de la Conselleria d'Educació, en l'enllaç https://ceice.gva.es/va/web/centros-docentes/ayudas/subvenciones/educacion-infantil-primer-ciclo.



Per a tramitar la sol·licitud de l'ajuda de manera telemàtica es necessita un codi de matrícula i el número SIP de l'alumne o alumna. El centre privat o l'escola municipal obtindran aquest codi de matrícula de l'aplicació informàtica de la Conselleria en el moment de realitzar la matrícula, i el facilitarà a la persona responsable legal de l'alumne o l'alumna.



La presentació telemàtica requerirà que la persona sol·licitant dispose dels sistemes d'identificació i signatura electrònica acceptats en la seu electrònica de la Generalitat. Les famílies que no disposen dels mitjans o coneixements suficients per a poder treballar amb l'administració electrònica podran presentar-la sol·licitud de manera presencial en el centre on es trobe matriculat el seu fill o filla, juntament amb la documentació requerida. En aquest últim cas, el termini de presentació de sol·licituds acabarà el dilluns 4 de juliol.



Les persones sol·licitants que ja s'han beneficiat del Bo Infantil en cursos anteriors només han de presentar la sol·licitud. No obstant això, en els casos en què la situació familiar haja variat respecte del curs anterior, també s'haurà de presentar la documentació preceptiva.



Educació tindrà en compte la renda familiar com a criteri principal per a la concessió de les ajudes en els trams de 0 a 1 any i d'1 a 2 anys. L'import de l'ajuda que corresponga a cada família es determinarà en funció de la renda per càpita de la unitat familiar de l'exercici 2020.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.102.198

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.