Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 03 de Juny del 2022
PP

Folgado: “Vull una ciutat segura, amb Policia de Barri i amb els agents que corresponen a una Gran Ciutat com és Torrent”.

Folgado: “la seguretat als carrers de Torrent se li ha anat de les mans a Ros, després d'anys d'una gestió nefasta quant a seguretat ciutadana, amb les retallades de plantilla de Policia que ha minvat més d'un 30% des de 2015 i amb l'eliminació de la Policia de Barri”.

La publicació de les dades de criminalitat a Espanya i en concret els de la ciutat de Torrent, on s'han incrementat les infraccions penals un 39,1% en el primer trimestre d'any, no ha deixat indiferent a la portaveu del Partit Popular, Amparo Folgado, qui ha mostrat la seua preocupació davant les dades “la sensació d'inseguretat que venim denunciant en els últims anys a Torrent, ara es corrobora amb dades, en els quals trimestre a trimestre la criminalitat a la nostra ciutat no deixa de créixer”, ha assenyalat.

 

A més, la líder dels populars fa responsable a l'alcalde d'aquesta situació “la seguretat als carrers de Torrent se li ha anat de les mans a Ros, després d'anys d'una gestió nefasta quant a seguretat ciutadana, amb les retallades de plantilla de Policia que ha minvat més d'un 30% des de 2015 i amb l'eliminació de la Policia de Barri”. També ha subratllat que “les males decisions preses per aquest alcalde, la paguem tots els ciutadans de Torrent, sobretot aquells que són víctimes de robatoris i d'agressions sexuals”.

 

Els populars van iniciar fa uns mesos una campanya sota el lema “A l'Empara de Torrent”, amb un apartat específic per a denunciar el desemparament que pateixen els *torrentinos quant a seguretat ciutadana. Les xifres de criminalitat que publica el Ministeri de l'Interior, trimestre a trimestre no deixen lloc a dubtes que, Torrent és cada vegada una ciutat més insegura per als seus veïns.

 

Les propostes del Partit Popular

 

Des del Partit Popular s'ha proposat en els últims anys a l'Ajuntament de Torrent, una sèrie d'iniciatives mitjançant mocions en el Ple, com va ser la creació de la Policia Rural, que es va posar en marxa en la legislatura passada.

 

Però des del Partit Popular, es ve sol·licitant de manera continuada l'increment de la plantilla de la Policia Local, que ha perdut més d'un 30% dels seus membres des de l'any 2015. “Una o dues patrulles per a realitzar les labors de vigilància i prevenció en una ciutat de 87.000 habitants és vergonyós i és obrir les portes de bat a bat als delinqüents”, afirma Folgado.

 

D'altra banda, Amparo Folgado també ha comminat a l'alcalde a explicar si ha sol·licitat a la Delegada del Govern un increment d'unitats de Policia Nacional en la comissaria de Torrent. A més de qualificar de “insuficient” la convocatòria de 15 noves places de Policia Local a la ciutat.

 

Amparo Folgado també ha assenyalat que “com ja vam fer, que ningú dubte que el Partit Popular augmentarà la plantilla de la Policia Local de Torrent i tornarà a crear la Policia de Barri a partir de 2023”. Sota el govern d'Amparo Folgado al desembre de 2013, van prendre possessió 34 nous agents de policia, dels quals, 23 van ser destinats a la Policia de Barri.

 

Finalment, Amparo Folgado ha assenyalat que “Vull una ciutat segura, amb Policia de Barri i amb els agents que corresponen a una Gran Ciutat com és Torrent”.

 

Criminalitat en augment

 

Les dades oferides pel Ministeri de l'Interior en el primer trimestre de l'any, assenyalen un increment del 100% en delictes greus i menys greus de lesions i renyina tumultuària en passar de 0 a 8 casos.

 

Els delictes contra la llibertat i indemnitat sexual, així com les agressions amb penetració s'han incrementat un 100% en l'últim trimestre.

 

Els robatoris amb violència i intimidació a Torrent han passat de 8 en el primer trimestre de 2021 a 12 enguany, el que suposa un increment del 50%. Quant a robatoris amb força en domicilis i establiments entre gener i març han sigut 85, incrementant-se aquests delictes un 44,1%.

 

Crida l'atenció l'increment de vehicles sostrets a la ciutat que s'incrementa un 433,3%, furts 34% i tràfic de drogues 100%. No existeix cap dels paràmetres publicats pel Ministeri en el qual baixe algun tipus de delicte a la ciutat de Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.188.40.207

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.