Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 31 de Maig del 2022
POLÍTICA

La conselleria d'Educació segueix sense instal·lar un bany adaptat en l'institut Serra Perenxisa

Sumant Per Torrent - Decidix ha posat una reclamació davant el Síndic de Greuges, ja que s'ha superat els tres mesos de termini per a resoldre el problema

Un alumne amb mobilitat reduïda de l'IES Serra Perenxisa de Torrent s'ha trobat amb què l'institut on està cursant els seus estudis no compleix amb la normativa vigent. En concret, el centre no compta amb un bany adaptat en el qual poder fer les seues necessitats havent de realitzar-les en el seu moment amb la porta oberta, les rampes d'accés no s'ajusten al pendent normatiu, així com tampoc ho fa l'ample de la porta. Davant aquesta situació la mare de l'alumne es va posar en contacte amb Sumant Per Torrent - Decidix per a traslladar-li la delicada situació en la qual es trobava el seu fill Carlos.

 


A conseqüència de l'anterior, el mes de novembre passat de 2021 Sumant Per Torrent va denunciar aquestes irregularitats davant el Síndic de Greuges, prèvia reclamació a les autoritats administratives corresponents que van fer cas omís. Davant la reclamació del Síndic, finalment la Conselleria d'Educació no va tindre més remei que admetre l'incompliment de la normativa vigent, per la qual cosa el mes de febrer passat el Síndic va dictar una resolució concedint-li el termini de 3 mesos perquè procedira a esmenar les irregularitats i adaptar-les a la normativa.

 


Durant el transcurs d'aquests fets, i malgrat ser competència de Conselleria, el centre educatiu va habilitar temporalment un quart de neteja com a bany per a l'alumne, col·locant una barra abatible que ha resultat insuficient. En paraules del mateix partit Sumant Per Torrent "lamentem que pesar de la bona voluntat del mateix centre, fa uns dies s'ha produït el trencament de la barra abatible de suport pel fet que s'han soltat les subjeccions de la paret, arrancant dos taulells, a conseqüència que aquesta solució temporal no té la robustesa adequada".
Finalment, el termini atorgat pel Síndic de Greuges a la Conselleria d'Educació ha expirat, sense que aquesta haja procedit a esmenar les deficiències a les quals es va comprometre, la qual cosa continua dificultant el dia a dia d'aquest alumne de l'IES Serra Perenxisa.

 


A causa d'aquest flagrant incompliment, Sumant Per Torrent va procedir el passat 25 de març a reobrir novament davant el Síndic la queixa presentada. En paraules del seu secretari general Roberto Gómez: "La situació que està ha hagut de viure Carlos està sent molt difícil, però al seu torn demostra un gran coratge i valentia per part seua, així com el de la seua mare, que lluny de mostrar-se passiva, no ha deixat de lluitar en tot moment.

 

Des de Sumant no pararem fins a veure el problema solucionat". Des del partit esperen que la Conselleria procedisca definitivament a solucionar la sengles deficiències amb les quals compta el centre, tant per Carlos, com per tots els alumnes que vindran darrere.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.202.187

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.