Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 27 de Maig del 2022
FALLES

Les falles plantegen reobrir el debat sobre la sala polivalent

En el PLe de l'OAM de Junta Local Fallera de maig es va plantejar de nou reobrir les converses per buscar un consens

El Ple de l'OAM de la Junta Local Fallera del mes de maig va concloure amb un dels temes que no estava en el full de ruta. En Precs i Preguntes es va ficar damunt la taula la necessitat o no de tornar a plantejar el debat de la creació d'una sala multiusos polivalent per a les 29 comissions de Torrent. El debat va sorgir arran d'una suggerència del president de Sants Patrons de canviar d'espai el concurs de Teatre Faller, ja que l'escenari del saló d'actes de l'ajuntament no oferix bones condicions tècniques d'espai, attrezzo decorat i mobilitat entre bambolines.

En eixe sentit alguns presidents va recordar que potser seria el moment de reivindicar de nou la creació d'un espai multiussos fora del nucli urbà. Esta proposta es va posar en marxa en 2018 i després de la consulta a les 29 comissions es va denegar i no va haver-hi consens. En el seu moment es va plantejar com un espai amb un escenari on poder fer presentacions, reveles, i actes diversos com ara demanaes, proclamacions, sopars, etc. La proposta va ser rebutjada. Miguel Requena, l'anterior vicepresident de l'OAM de JLF, i ara representant en el Ple de la seua falla Àngel de l'Alcasser, va recordar que cal un consens total de les 29 comissions: "primer hem de tenir clar el que volem i com i després elevar-lo al consistori"- en este sentit Requena va desmentir la llegenda urbana que construir la sala polivalent comportaria l'eliminació de les subvencions lineals a les comissions per mantenir-lo (actualment de 2.000 euros per comissió). La vicepresidenta 3ª, Esther Izquierdo, va recordar que fins i tot es va fer una visita a Sueca i Gandia per conèixer el funcionament dels seus salons polivalents (gestionats cadascú de forma diferent) per extraure idees i adaptar-lo a la realitat de Torrent, però va lamentar que només anaren a la visita menys d'una desena de comissions de les 29.

Per la seua banda el regidor de Falles, Pasqual Martínez, va obrir la porta al diàleg. Tal com va dir: "l'ajuntament sempre ha estat obert a sentir suggeriments, però cal el consens total de les comissions de la ciutat. Hem de ser conscients del que implica. Si finalment veu la llum ha de ser per a utilitzar-se i descongestionar el nucli urbà de festes i talls de carrer". En este sentit, el regidor s'ha oferit a obrir el debat en els pròxims mesos per tal de sentir les opinions de nou de les 29 comissions "un treball que han de fer les falles de manera consensuada" i després plantejar-se posteriorment si és viable o no.

D'altra banda, el Ple va aprovar finalment les bases del concurs de Teatre. Per a l'edició d'este nou exercici s'incorpora el premi a la millor obra inèdita escrita per un membre de la comissió i el premi a la millor direcció de teatre infantil. Finalment, el regidor va recordar la necessitat de deixar lliure el mes de juliol d'actes fallers en el carrer per no solapar-se amb els actes de les festes patronals i a la vegada va insistir en el fet que no es contraprogramen festes o reveles entre comissions en el mes de juny.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.143.9.115

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.