Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 27 de Maig del 2022
SUCESSOS

La Policia Nacional deté a tres homes per sostraure eines i maquinària d'obra a Torrent

Els arrestats presumptament emmagatzemaven els efectes sostrets en una nau industrial per a la seua posterior venda en el mercat negre

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a tres homes, d'entre 23 i 36 anys, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb força i encobriment, després de localitzar en un furgó i en una nau industrial gran quantitat d'eines que haurien sigut sostretes de contenidors d'obra i de l'interior de vehicles d'empreses dedicades a reformes. Algunes d'aquestes tenen un valor de fins a 2.500 euros.



Les detencions s'han produït en el marc d'una operació policial, duta a terme pel grup de Robatoris de València, en col·laboració amb el grup de Medi Ambient de la Unitat Adscrita a la Comunitat Valenciana, i han permés, a més de recuperar nombroses eines sostretes, esclarir, fins al moment, cinc fets delictius comesos en la capital del Túria i en localitats com Burjassot, Torrent, Alfafar o Oliva.



Les investigacions es van iniciar després de localitzar una furgoneta carregada amb multitud d'eines, sense oferir els propietaris del vehicle fiabilitat sobre la seua legítima procedència.



Els agents van registrar tant el furgó sospitós com una nau situada en una localitat de la comarca valenciana de l'Horta, on van localitzar i van intervindre una gran quantitat d'eines, així com dos aparells emprats per a obrir les portes dels vehicles, a més de la furgoneta on va ser trobat part del material. Alguna de les eines recuperades tenen un valor de fins a 2.500 euros.



Davant tals fets, els investigadors van detindre com a presumptes autors dels delictes de robatori amb força i encobriment als dos propietaris de l'empresa on va ser localitzat el material sostret, així com a un altre tercer home que es trobava a l'interior de la mateixa en el moment d'efectuar-se el registre. Els detinguts, dos d'ells amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.



Després de les gestions oportunes, els policies han aconseguit amb aquesta operació esclarir almenys cinc robatoris amb força, comesos a la ciutat de València i en localitats com Burjassot, Torrent, Alfafar i Oliva, així com retornar part del material als seus legítims propietaris. A un d'ells se li han entregat eines que li havien sostret el valor total de les quals ascendeix a uns 60.000 euros. Es continuen les gestions per a localitzar a tots els possibles afectats i no es descarta que es resolguen més robatoris amb força.



Modus operandi
Els ara arrestats, tal com ha pogut esclarir el grup de Robatoris de la Policia Nacional a València, estarien especialitzats en la sostracció de maquinària i eines d'obra. Per a això, presumptament cometien robatoris amb força tant en contenidors d'obra, com en vehicles d'empreses dedicades a reformes.



El modus operandi consistia a forçar els panys d'aquests vehicles o bé obrir-les mitjançant la col·locació en el marc de la porta d'un xicotet coixinet inflable, amb la qual creaven un buit pel qual introduirien una vareta i accionarien l'obertura de totes les portes.



Les eines sostretes eren emmagatzemades en la nau industrial registrada pels agents per a, pel que sembla, vendre-les posteriorment en el mercat negre.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.119.66

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.