Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 26 de Maig del 2022
JESÚS MANZANARES, PORTAVEU DE PODEMOS TORRENT

"Des de Podemos estem disposats confluir en una aliança d’esquerres en Torrent”

Aquest jove torrentí opina que continuar amb el servei de subministrament de l’aigua mixt és una oportunitat perduda per part de l’Ajuntament de Torren

Fa poc més d’un any que Jesús Manzanares va convertir-se en el nou portaveu de Podemos en Torrent. Aquest jove torrentí treballa d’educador social i aspira a convertir-se en el candidat a l’alcaldia de Torrent pel seu grup polític.

 

Desgraciadament Torrent ha sigut notícia per un cas d’un presumpte cas de violència sexual a una menor de dos anys, des de Podemos que creu que ha pogut fallar. Nosaltres no volem culpar a l’Ajuntament per una cosa que pel mateix sistema patriarcal pot passar en qualsevol lloc. El que si volem criticar és que eixe servei estiga en mans privades que impedeix que els mateixos funcionaris en aquests casos tan delicats no tinguen la formació adequada per a poder previndre situacions com aquestes i no cal dir que recolzem a la família i a la víctima i ens posem a la seua disposició.

 

L’última vegada que vàrem parlar ens va dir que Podemos estava en un procés de reconstrucció, en quina situació es troba ara el seu partit? Podem dir que després de ficar els pilars del projecte ara ens trobem començant a créixer i encarant les eleccions locals de maig de l’any que ve i ja començant a estar en clau electoral.

 

A un any de les locals com molt bé ha comentat, quin és el camí intern per elegir candidatura? Pot presentar-se qualsevol perquè no tenim llistes tancades, tot el contrari. Arreplegant els avals que dicten els estatuts del partit pot presentar-se a l’elecció per a les votacions dels militants i inscrits de Podemos.

 

Vosté té intenció de presentar-se per a ser candidat? En un principi sí.

 

Fa tres anys les forces més a l’esquerra del PSOE no ens van ficar d’acord per confluir en una candidatura única, creu que en 2023 eixa aliança serà possible? Nosaltres fa tres anys ja ho vàrem intentar i finalment, no va poder ser encara que nosaltres ficàrem tot el nostre interés i en 2023 també serà així. Pensem que l’esquerra com més dividida estiga és pitjor i ara que pareix que en l’àmbit nacional pareix possible, a vore si en Torrent també.

 

Veient com està la situació en el govern nacional i amb les pròximes eleccions andaluses en juny, és possible una confluència d’esquerres? Les confluències sempre són positives sempre que hi haja voluntat d’acord, crec que és una manera de traslladar positivitat a la ciutadania.

 

Tornant a l’actualitat local i concretament al servei d’aigua, finalment es va determinar continuar amb el model mixt de subministrament, des de Podemos com valoren aquesta decisió.  Sens dubte és una oportunitat perduda. Però no és la primera vegada, pareix que aquest Ajuntament deriva a empreses provades molts dels serveis que haurien de ser públics i al final qui ho paga és la ciutadania com ara els preus en el rebut de l’aigua.

 

Com valora Podemos aquests 3 anys de legislatura, dos d’ells en coalició amb Cs? No ha sigut una legislatura fàcil, en una situació de pandèmia i ara de guerra no és fàcil governar, però hi ha moltes coses que es podrien haver fet millor, esperem que l’any que queda milloren en molts aspectes.

 

Entre els aspectes que ha criticat Podemos en Torrent és la situació de desocupació. L’ocupació ha millorat, però no pel treball de l’equip de govern d’aquest ajuntament, sinó perquè el govern central va presentar una reforma laboral, però en l’àmbit local no s’ha fet absolutament res.

 

Una altra de les qüestions que més preocupen els torrentins i torrentines és la falta de seguretat amb robatoris en comerços i vivendes que ha criticat també l’oposició. Poc és pot fer quan es tracta el problema de forma individualitzada criminalitzant el problema. Està clar que és un delicte, però des de Podemos pensem que és més efectiu anar a les causes i vore perquè comet el delicte, si és per donar-li a menjar a la seua família, per exemple. En cap cas defensem el delicte, però sí que pensem que el camí no anar a les arrels del problema i vore si eixa persona necessita ajuda.

 

Com educador social, creu que s’està invertint suficients diners en aquest sentit? Falten espais segurs i el tracte amb els col·lectius és inexistent, tant de bo poguera dir el contrari com a professional, però desgraciadament no és així. Un exemple són les persones sense sostre que només compten amb un espai que no pertany a l’administració pública. També en l’àmbit de violència de gènere, de menor, falta formació, serveis i fons públics que tant de bo en 2023 puguem canviar.

 

La societat torrentina continua bolcant-se amb els refugiats d’Ucraïna.  La societat torrentina sempre s’ha bolcat en casos com aquest i en altres com ara els grups animalistes i cal reconéixer que sempre ha estat i està ahí per a qualsevol cosa.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.116.51.117

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.