Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 26 de Maig del 2022
ECONOMIA

La Mancomunitat de l'Horta Sud presenta una eina virtual per a facilitar l'arribada de fons europeus

La finalitat de l'eina és fer que tots els municipis, agents econòmics i empresarials del territori de la Mancomunitat disposen d'un localitzador avançat de convocatòries de fons europeus

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha presentat una eina virtual molt pròxima al metavers que pretén facilitar l'arribada de fons europeus a la comarca. A través d'una recreació del territori en 3D, municipis, agents econòmics i empresarials de l'Horta Sud disposaran d'un localitzador avançat de convocatòries de finançament.



L'eina, en tractar-se d'un objecte tridimensional, pot ser manipulada virtualment en totes direccions, la qual cosa permet implementar capes de consulta mitjançant operacions tàctils de summa simplicitat. Aquesta funció permetrà una comunicació molt més directa de les oportunitats de finançament disponibles en benefici dels membres de la Mancomunitat tecnològicament molt intuïtiva.



A més, la plataforma afig la funcionalitat de community que suposa una versió avançada del concepte de xarxa social. D'aquesta manera serà possible registrar, donar d'alta i interrelacionar un nombre indefinit de perfils relacionats amb l'interés sectorial del territori de referència i del seu àmbit industrial que podran connectar entre si a la recerca d'aliances i suport de les seues iniciatives.



L'eina ens permetrà efectuar a tots els municipis una anàlisi instantània de tots els projectes europeus que es troben oberts, en sol·licitud, en tramitació o executats, respecte a tots els municipis o àrees industrials de l'Horta Sud i això ens portarà a construir una imatge de conjunt integrada del posicionament comarcal", ha explicat Bartolomé Nofuentes, president de la comissió d'Assumptes Europeus de la Mancomunitat de l'Horta
Sud.



Per part seua, el president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, José Francisco Cabanes, ha reconegut que la plataforma ha de servir com a "al·licient per a tots els municipis" a l'hora d'accedir a finançament procedent d'Europa. "Des de la Mancomunitat continuem treballant per a facilitar l'arribada de fons europeus als municipis de la comarca. Aquesta eina segur que ajudarà a molts a fer el pas per a presentar projectes", ha comentat.



Pla de Governança Industrial
La Mancomunitat aliena aquesta iniciativa dins del seu Pla de Governança Industrial per a la comarca de l'Horta Sud amb l'objectiu de facilitar la transició dels seus polígons industrials a parcs empresarials i a explorar nous jaciments d'ocupació dins de la nova economia virtual.

 

"El metavers, la intel·ligència artificial, la blockchain o els NFT formaran part de l'economia del futur amb els beneficis que això comporta com per exemple el que tinguen un pràcticament nul efecte mediambiental i des de la Mancomunitat volem posicionar-nos per a preparar el futur econòmic de la comarca", ha afegit Nofuentes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.202.72

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.