Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 25 de Maig del 2022

L’immoble no proporciona cap servei després que l’Ajuntament el comprara al 2019 per 695.000€.

Pau Alabajos: “La compra de l’edifici s’emmarcà dins les Inversions Financerament Sostenibles (IFS) del 2019; hui continua desocupat i sense cap utilitat pública”.

Fou al juliol del 2019 quan el Govern Municipal de Torrent va anunciar la compra de dos immobles ubicats al casc antic de la ciutat: l’antic Cinema Cervantes i l’edifici emplaçat al número 21 de la Plaça Colom, més conegut com La Malaguenya (situat al costat de la Torre).

 

Aquestes compres formen part del primer paquet del programa d’Inversions Financerament Sostenibles que s’aprovaren al 2019; en concret, l’edifici de La Malaguenya, construït al 1965, es va comprar per 695.000€, amb la finalitat, segons va expressar el propi Jesús Ros, d’enderrocar-lo per a guanyar-li 149m2 a la Plaça.

 

El cost real, tenint en compte eixe ús final que vol donar-se-li, és de 4664€/m2, un preu totalment fora de mercat i que se sembla més als pagats per immobles del Carrer Colom de València que als seus homònims de la Plaça Colom de Torrent, lloc on es troba ubicat aquest edifici, actualment tancat i sense cap utilitat per a la ciutadania.

 

En aquest sentit, des del grup municipal de Compromís el seu portaveu Pau Alabajos va proposar al 2020 condicionar l’edifici per a habilitar-hi un Casal Jove, configurat com un gran espai per a la joventut a Torrent, que a més a més serviria per a revitalitzar la seua presència al Centre Històric. “El Casc Antic pateix un procés d’envelliment de la població, junt amb el conseqüent deteriorament del barri. Fa més de 15 anys que està pendent d’aprovar-se el seu Pla Especial de Reforma Interior: des de Compromís tenim clar que posar-lo en marxa és l’única recepta vàlida per a canviar aquesta dinàmica de despoblament i degradació”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.26.83

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.