Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 23 de Maig del 2022
Vox

“Ros, quines són les seues ajudes vertaderes al món del camp?”

Article d'opinió de Salvador Benlloch, Portavoz grup municipal VOX TORRENT.

 

Fa escassament uns dies, es va celebrar el lliurament del guardó al llaurador de l'any en la persona de Francisco Gozalvo Planells, a qui des del Grup Municipal VOX TORRENT felicitem de nou per tan merescut premi. Es va procedir al lliurament d'aquest guardó, després d'una breu biografia sobre la persona de l'homenatjat, i després d'això el Sr. Alcalde va referir unes paraules. Vull detindre'm en aquest punt. Va dir entre altres coses que, hui dia, cal ser molt valenta per a seguir la professió d'agricultor per la quantitat d'impediments que conflueixen en aquest ofici, encara que la major part de les vegades la pràctica d'aquest exercici deriva d'una tradició familiar.
 

Jo li preguntaria al Sr. Ros, quines són les seues ajudes vertaderes al món del camp? Quines són les seues mesures a nivell local? El meu grup ja va sol·licitar en el seu moment una rebaixa en l'IBI rústic i bonificacions sobre aquest tema, mesures que van ser rebutjades. Tots sabem que és un ofici hui dia vingut a menys per les múltiples dificultats, sent la primera la baixada de preus i la competència deslleial en el mercat, important productes de l'exterior de mala qualitat i sense la seguretat per al seu consum, per no passar els controls fitosanitaris als quals estan obligats aquests productes, i que sí que són exigits de manera rigorosa als productes nacionals.

 

La baixada de preus, la indefensió que tenen els agricultors, les plagues importades de l'estranger i la no acceptació de l'aplicació de determinats insecticides, provoquen que l'agricultor es veja abocat, davant tal cúmul de dificultats, al fet que abandone els camps i els deixe sense treballar. Resulta necessari promoure iniciatives ambientals locals i concretes enfront de la planificació globalitzadora de les elits. A nivell nacional, el govern de Sánchez tampoc està per la labor d'afavorir al camp ni als nostres agricultors. És imprescindible disposar d'una política agrària, ramadera i pesquera nacional compatible amb les polítiques comunes de la Unió Europea. Espanya no pot estar sotmesa en exclusivitat als interessos de tercers països. Mentrestant, el partit del Sr. Sánchez, aqueix mateix amb el qual combrega i obeeix a ulls clucs el Sr. Ros i el Sr. Chimo Puig, a la UE vota en contra de la defensa dels productes espanyols i valencians; i ha de ser VOX, qui siga la veu dels agricultors. Cal ser hipòcrita per a parlar d'un problema reconeixent-lo i romandre de braços plegats sense moure un dit davant de la Generalitat i del Govern de Sánchez. Justament, en el moment en què redacte aquestes línies, soc coneixedor de l'última “traïció” de Brussel·les a la taronja valenciana, votant en contra del reglament al qual es va comprometre el mes d'octubre passat, i per tant, no es restringirà els cítrics de Sud-àfrica. Sr. Ros, si veritablement pensa tot el que va dir, no entenc que fa en un partit en el qual el cap visible és un autèntic filibuster i que en el seu ADN porta la mentida per bandera.
 
Salvador Benlloch
Portavoz grup municipal VOX TORRENT

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.199.243

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.