Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 23 de Maig del 2022

El PP exigeix la readmissió del treballador de Nous Espais acomiadat improcedentment

Folgado: “PSOE i Cs han d'adaptar immediatament un lloc de treball per a aquest empleat acomiadat de manera improcedent, i cessar en la seua vergonyosa actitud de contradir una decisió judicial”.

El PP de Torrent ha exigit al govern local de PSOE i Cs que adapte un lloc de treball a l'empleat de Nous Espais l'acomiadament del qual va ser declarat improcedent pels tribunals. Al febrer de 2020, l'empresa municipal Nous Espais va comunicar l'acomiadament al treballador al·legant la seua incapacitat per al lloc de treball que exercia, decisió que va ser portada a la justícia, qui va declarar a l'abril de 2021 l'acomiadament com a improcedent, obligant l'empresa pública a readmetre'l o a indemnitzar-lo.

 

Després d'aquesta sentència, Nous Espais va optar, en un escrit admés pel jutjat, per readmetre al treballador, fet que mai s'ha complit i que, posteriorment, ha descartat, negant la fallada judicial i al·legant que mai es va acomiadar a l'empleat ja que el seu contracte estava en suspens.

 

La Portaveu popular, Amparo Folgado, ha condemnat aquesta conducta de l'ajuntament i ha instat que, d'una vegada per sempre, es complisca amb la sentència i es readmeta al treballador.

 

“PSOE i Cs han d'oferir immediatament un lloc de treball per a aquest empleat acomiadat de manera improcedent, i cessar en la seua vergonyosa actitud de contradir una decisió judicial” ha asseverat la líder dels populars.

 

Segons han afirmat fonts populars, en diversos consells de *Nous *Espais s'ha exigit per part dels representants de la formació l'adaptació d'un lloc de treball o la recol·locació en un alternatiu, compatible amb la seua situació física, per a aquest empleat, sense allargar més aquesta actuació fora de la llei per part de l'empresa municipal. 

 

A més, en paraules de Folgado, “aquest treballador ha mostrat en tot moment bona voluntat i ànim de treballar, estant sempre disposat a desenvolupar les seues funcions per a l'empresa municipal, sense presentar objeccions ni condicions a la seua recol·locació en qualsevol altre lloc de treball que li siga compatible”.

 

PSPV respon

Davant els comentaris del PP, el PSPV-PSOE ha donar la seua resposta: "No es pot fer política amb la malaltia d'una persona i fer declaracions allunyades de la realitat que l'única cosa que pretenen és confondre a la població i un titular alarmant en els mitjans a qualsevol preu. Ella és coneixedora, o almenys hauria de ser-ho, d'aquest cas, que s'ha tractat de manera transparent en els consells de Nous Espais, i sap de primera mà la situació de la societat pública i que aquesta no podia fer, d'acord amb la llei, gens diferent al que ha fet.

L'equip de govern de l'Ajuntament sempre ha sigut transparent en les seues actuacions i estàs han estat regides per les indicacions de caràcter tècnic que han transmés els professionals en la matèria.

Tal com ha informat la societat pública en la seua nota informativa es tracta d'una qüestió de compliment de la llei i de les disposicions judicials i l'Ajuntament i el seu equip de govern compleixen escrupolosament amb aquestes.

Qualsevol càrrec públic que, mitjançant les seues declaracions, inste a uns altres a l'incompliment de les lleis està obrint un camí molt perillós. Aquest és el cas de Sra. Folgado que constantment, bé per ignorància bé per voluntat de desprestigiar a l'Ajuntament i al municipi, proposa que s'adopten mesures que no són legals."-han manifestat. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.135.216.174

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.