Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 19 de Maig del 2022
BENESTAR ANIMAL

Torrent i València es responsabilitzen mútuament davant el retard del refugi d'animals

L'Ajuntament de València tira la culpa a l'Ajuntament de Torrent i el consistori torrentí afirma que és València la que no ha treballat en la forma jurídica i el pla econòmic

Mentre que els ajuntaments de Torrent i València s'enreden en una discussió sobre qui té la culpa, els fets són que el refugi d'animals previst en la capital de l'Horta Sud es retarda. L'equip de govern de Joan Ribó afirma que ja ha aprovat un pla de viabilitat en l'equip de Jesús Ros recorden que és el cap i casal el que no ha treballat en la forma jurídica del projecte i la seua viabilitat econòmica.



Davant d'aquesta situació, Sumant per Torrent ha emés un comunicat en el qual lamenten l'alentiment d'aquest refugi animal. "Després de l'encreuament d'acusacions totes dues institucions busquen dirimir responsabilitats amb el municipi veí, per la qual cosa Sumant Per Torrent els constreny perquè independentment del motiu del retard, es focalitzen les energies a buscar una solució i arribar a un consens amb el qual poder tindre el Refugi Animal al més prompte possible".



Sumant per Torrent recorden que el conveni entre els dos municipis es va signar l'abril del 2021 amb l'objectiu de redactar els estatuts i promoure l'estudi de viabilitat, però "la realitat amb la qual ens trobem és que si aquest projecte ja arribava tard, la veritat és que aquestes discussions supèrflues no fan sinó retardar-ho encara més".



Sumant Per Torrent recorda a més que el gener de 2018 va presentar una proposta a l'Ajuntament de Torrent per a crear un Pla Colonial Felí, el qual contemplava la construcció d'un Refugi Animal mitjançant l'adquisició de solars municipals que foren gestionats per voluntaris censats de les protectores animalistes de Torrent.



"Les protectores animalistes de la ciutat porten incomptables anys reclamant tant un Refugi Animal, com major implicació dels diferents consistoris en benestar animal i aquest retard només fa que perjudicar els més indefensos, els que no tenen veu, i són els animals de carrer de Torrent i voltants, que cada dia estan exposats als perills que comporta vagar per la ciutat"

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.131.178

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.