Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 10 de Maig del 2022
TEATRE

La Distopia de "vesània" i la dansa urbana de "Neandertal" en l'Auditori

Recentment estrenat, arriba a Torrent "Vesània", l'últim treball de la companyia Contrafet Produccions

Recentment estrenat, arriba a Torrent "Vesània", l'últim treball de la companyia Contrafet Produccions. Caracteritzada des dels seus inicis pel contingut social de les seues propostes, en aquesta ocasió la companyia pren com a eix la problemàtica de la salut mental.

 

A Espanya més d'un milió de persones tenen un problema greu de salut mental. Persones que en moltes ocasions són apartades, marginades, tancades o, desgraciadament, maltractades. Orfes, migrants, prostitutes, drogoaddictes, mares solteres, homosexuals... interpretats per Rosanna Espinós, Alberto Baño, Pilu Fontán i Vicent Pastor, transitaran per l'escenari per a abordar temes com la salut mental, l'economia, la política o l'estat de benestar. La funció serà el divendres 13 de maig a les 20.30 h.

 


David Vento, al capdavant de la seua companyia de dansa, ens portarà a l'origen de la nostra essència en "Neanderthal", l'epopeia humana. "Neanderthal" és el nostre cosí (no tant) llunyà alçant-se abans que el Sapiens. És el ball dels xamans. És la manipulació de la consciència col·lectiva. És l'ahir i el hui. És dansa, música en directe, teatre i videoart al servei de la bellesa. Sentir l'essència de l'home primitiu en l'home de hui. 

 

Neanderthal podria ser com aquell disc d'or que porten les sondes Voyager llançades en 1977, aquell disc amb gravats i sons de la terra que va ser llançat a l'espai amb l'esperança que una altra civilització les trobe i ens trobe. Mapes, dibuixos, sons, músiques del món, discursos del president Jim Carter... Però potser aqueixa civilització que el jutge siguem nosaltres mateixos dins de quaranta mil anys. Com ens veurà la civilització que ens succeïsca?

 

La funció serà el dissabte 14 de maig a les 20 h. Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l'Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de l'espectacle).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.130.31

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.