Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 09 de Maig del 2022
FALLES

Poble Nou i Sant Valerià guanyen el concurs de Creus de Maig

La falla Cronista torna a organtizar este concurs en la modalitat de flor natural i manualitats despŕes dels dos anys de pandèmia. El Grup Juvenil Francesco del col·legi La Puríssima guanya el d'associacions

Les falles de Torrent recuperen el concurs de Creus de Maig, des de 2019. La pandèmia va tallar de colp esta competició on les falles de la ciutat engalanen els encreuaments per seguir esta tradició arrelada en la nostra ciutat. La falla Cronista torna a recuperar este concurs en la modalitat de flor natural i treballs manuals. Així les falles Poble Nou, Sant Valerià han guanyat la modalitat fallera i el Grup Juvenil Francesco del col·legi La Puríssima ha guanyat en la modalitat d'associacions.



Per tant, la falla Poble Nou ha guanyat en la modalitat de flor natural amb més de 4.000 clavells en tons rosa i blanc per formar un gran mirador. La comissió s'ha especialitzat en este concurs, que ja ha pres com una senya d'identitat i porta guanyant tres edicions consecutives amb grans creacions florals que ocupen bona part de la placeta. Per a enguany hi han utilitzat suro, tubs de PVC, junt amb enredadores i clavells. El dibuix que ornamenta el terra de la creu és una reproducció del mant de la Mare de Déu, en homenatge a què la patrona va visitar dissabte el seu barri en el trasllat de Sant Josep fins a l'Assumpció. El segon premi en flor natural va ser per a la falla Carrer Benemèrita i el tercer premi per a Ramón y Cajal.



Per la seua banda, Sant Valerià va guanyar el concurs de Creus de Maig en la modalitat de treball manual en una composició que simulava un gran llaç per donar visibilitat al càncer d'ovaris, que se celebrava precisament el 8 de maig. Amb l'eslògan "Lluita fort" la comissió ha volgut donar suport i ales a la resta de pacients d'esta malaltia i sobre la base els llaços de tots els tipus de càncer completaven l'escena. Finalment unes ales donaven el missatge de superació. La creu ha fet extensiu l'homenatge a l'Associació Espanyola contra el càncer i la seua junta local per la tasca que fan en la recaptació de diners per a invertir en investigació. El segon premi en esta categoria va ser per a Lope de Rueda, amb un missatge cap als xiquets amb espectre Autista i finalment, el tercer premi va ser per a la falla Àngel de l'Alcasser amb una creu respectuosa amb la cura de l'Albufera.



Finalment, el Grup Juvenil Francesco del col·legi La Puríssima ha guanyat en la modalitat d'associacions amb una creu amb missatge de pau sobre la guerra d'Ucraïna, amb els colors de la bandera i desenes de papallones que volen lliures. "Abracem la Pau" era el lema que l'acompanyava i que entronca amb el lema de pastoral del centre educatiu d'este curs.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.91.249.156

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.