Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 08 de Maig del 2022
FUTBOL

El Torrent CF es queda sense l'ascens del seu centenari

Els torrentinos, sense Toni Jareño en la banqueta per sanció, només van poder marcar quan ja tot era impossible

Adeu al somni de l'ascens en el centenari. En un partit molt igualat fins al tram final, en el qual els torrentins van tindre molt difícil arribar a la meta rival, la victòria va ser per al Saguntí, que va estar més encertat de cara a porta en el Guillermo Olagüe de Gandia.
 
El partit va començar amb un bon ambient en les graderies. Fins a cinc autobusos van arribar des de Torrent per a animar a l'equip, que va començar atacant en el fons torrentí. No va ser suficient el suport de l'afició taronja, que sabia el difícil era la victòria, ja que l'empat classificava directament al Saguntí per la seua millor classificació de lliga. Uns punts d'or que l'entrenador romà, Vicente Mir, va aprofitar tàcticament.
 
De samarreta negra del centenari i roig com a local el Saguntí, va encetar-se el partir. Amb Espeleta com a tècnic, i Jareño en la graderia, els torrentins van tractar d'escapolir-se de la pressió saguntina. Va ser un partit dur i també amb moltes caigudes. És gespa, regat mitja hora abans del partit, es va quedar xopat en tota la zona sense sol provocant constants caigudes, eixides de pilota.
 
Va haver-hi molts nervis al principi. Imprecisions, xocs. Jugadors pel sòl, tensió. La calor també va ser intens, més de 26 graus, que es van notar en les graderies i en el camp.
 
La igualtat entre tots dos equip es va notar sobretot en l'inici. Són rivals que es coneixen bé, alguna cosa que es va vore en la gespa. Potser per tot això el primer intent no va arribar fins al minut 28. Christian va llançar des de fora de l'àrea però el xut va eixir desviat.
 
El Torrent CF semblava més decidit a tindre la possessió i a atacar fent passar la pilota per totes les línies. Espeleta va eixir al camp amb un sol canvi en el tradicional onze. Yassine com a punta en lloc de Ekedi, canviant l'ordre dels canvis, alguna cosa que va notar el marroquí, que va patir enrampades en la segona meitat. El At. Saguntí, per part seua, sí que va mantindre clara la seua postura de robatori i transició, amb Borja Mir com a referent.
 
La primera meitat va acabar amb el temut empat de 0-0. Miñarro i Gilabert, amb sengles trets des de fora de l'àrea, van posar en destrets a Kedra, el porter torrentí.
 
 
El mateix futbol
Els mateixos xocs, la mateixa rivalitat, els mateixos nervis i la mateixa mirada en els dos equips. El mateix que hi havia en la primera part es va reprendre en l'inici de la segona.
 
Als romans els valia l'empat com a millor classificat durant la temporada regular, però l'empat també els portava a la pròrroga. Jugar amb aqueix resultat és complicat, però ho van saber fer en el plantejament. Només una pilota marró podria rebentar-lo, com el que va tindre el Torrent amb rematada de Cano. A penes va poder buidar Company.
 
A partir del minut 65 la cosa va canviar. Segurament pel cansament acumulat dels Taronja, el At. Saguntí va començar a carburar en el mitjà amb Gilabert i a trobar espais per a portar la pilota a dalt.
 
Jareño, sancionat per a aquesta trobada però present en la graderia del Guillermo Olagüe, va reaccionar amb canvis per a voltejar la dinàmica de la trobada. El Torrent CF va tindre des d'aqueix moment diverses arribades i va anivellar el partit, però li va faltar arribar més amunt. Amb Pedro en la banqueta, el Torrent CF li ho va jugar només amb dos canvis, i les coses van eixir malament.
 
Tant es coneixien tots dos conjunts que tot s'anava a decidir en una jugada aïllada, en la més clara que va tindre el At. Saguntí. Arribada per banda esquerra que va aprofitar Borja Mir per a reblar la classificació del seu equip per a la final del diumenge dia 15.
 
Esteve la va certificar amb el segon i part de la afició taronja va començar a abandonar el camp. Malgrat això el Torrent CF va demostrar no rendir-se mai. Gomis va llançar un misil que es va pegar al pal donant el 2-1 per als torrentins, però ja era tarde, quedaven només 3 minuts de l'afegit, i tants miracles en una mateixa setmana són difícils de vore.
 
Al final, un somni que acaba, però una dignísima temporada del centenari. Ara el difícil serà gestionar l'any pròxim, en el qual segurament el club haurà d'estrényer el pressupost després de les ajudes institucionals pel centenari. Des de hui comença ja la planificació de l'any pròxim d'aquest Torrent CF nouvingut a Tercera, que ha demostrat ser un dels grans de la divisió.
 
FITXA TÈCNICA
AT. SAGUNTÍ (2): Company, Kike, Enrique, Escudero (Borja Tárrega, m. 74), Gilabert, Miñarro (Cobo, m. 88), Boix (Ximo Forner, m. 74), Dels Sants (Ferran Giner, m. 81), Borja Mir (Esteve, m. 88), Valverde i Luis Navarro.
TORRENT CF (1): Kedra, Ivi, Cano, Peralta, Julià, Polanco, Christian, Domínguez (Míchel, m. 56), Yassine (Ekedi, m. 68), Gomis i Lois.
Gols: 1-0 (Borja Mir, m. 86); 2-0 (Esteve, m. 90); 2-1 (Gomis, m. 90+2)
Àrbitre: Juan José Lidón, del Comité de la FFCV, assistit per Eduard Martí i Iñaki Omarrementería. Pablo Pérez va exercir de quart àrbitre. Va amonestar a Valverde i a Luis Navarro pel At. Saguntí i a Polanco i Peralta pel Torrent CF.
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.138.114.94

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.