Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 26 de Abril del 2022
SUCESSOS

Desarticulada una organització criminal dedicada al robatori amb força en habitatges

Els tres arrestats, presumptes autors de fins a deu robatoris en habitatges de València, Torrent i Paterna, han ingressat a la presó

Agents de la Policia Nacional han desarticulat a València una organització criminal dedicada al robatori amb força en domicilis mitjançant el mètode de "clau falsa". L'operació policial s'ha saldat amb la detenció de tres homes, de 30, 31 i 36 anys, tots d'origen georgià, com a presumptes autors de deu robatoris en habitatges, la majoria situades en la capital del Túria, però també en localitats pròximes, com Paterna i Torrent. Els policies també han recuperat nombroses joies i intervingut les eines emprades per a cometre aquest tipus de delictes.



Les investigacions es van iniciar després d'identificar als sospitosos amb útils empleats en la comissió de robatoris amb força, com a espanyaportes i llanternes en un immoble alié a aquests. Després dels esbrinaments pertinents els agents van localitzar el domicili on aquests podrien residir i després de diverses vigilàncies i seguiments, van trobar un segon habitatge on alguns integrants del grup criminal s'allotjarien.



Els policies van registrar tots dos habitatges, on van localitzar i van intervindre nombroses joies, rellotges i diners, així com pedres de toc, reactius per a or, màquines per a detectar diamants i una bàscula de precisió per al pesat de les peces. També van trobar eines emprades en la comissió de robatoris amb força, i diferents panys i claus que posseirien a fi de poder estudiar-les i provar-les per a esbrinar i perfeccionar els mètodes d'obertura d'aquestes, per a posteriorment fabricar els espanyaportes idonis per a obrir cada tipus de pany.



Els agents, després d'una àrdua labor d'investigació, han detingut als tres sospitosos com a presumptes autors de fins a deu robatoris amb força, la majoria perpetrats en habitatges de València ciutat, però també en poblacions com Paterna i Torrent.



Modus operandi

Les investigacions dels policies han permés determinar que els ara detinguts, abans de cometre els robatoris, realitzaven vigilàncies dels habitatges, desplaçant-se en vehicle. Aquests, a més, utilitzaven mesures de seguretat per a evitar ser localitzats per la Policia, com ara conduir a gran velocitat o en direcció prohibida, arribant fins i tot a substituir el turisme que havien usat fins al moment en creure que havia sigut detectat pels investigadors.



Una vegada seleccionaven un domicili, aquest grup tenia clarament repartides les funcions entre els seus membres. Dos d'ells accedien inicialment als habitatges, mentre que el tercer vigilava els voltants i era l'encarregat conduir el vehicle emprat en trasllats i fugides, si bé a vegades també accedia als domicilis.



Per a violentar els habitatges, empraven el mètode de "clau falsa", ja anara mitjançant espanyaportes, relliscada o "bumping". Concretament, feien espanyaportes de manera artesanal amb les quals manipulaven els elements mecànics dels panys.



Els tres detinguts han passat a disposició judicial, decretant-se l'ingrés a la presó de tots ells. Es continuen les gestions per a localitzar als propietaris de les joies recuperades.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
35.170.66.78

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.