Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 21 de Abril del 2022
PP

El PP denuncia “l'abandó de l'edifici de la Lloma de Birlet, sense porta i completament inundada 

Folgado: “Es confirma que aqueix búnquer militar de ciment, destinat a alberg, en plena naturalesa va ser un despropòsit del Sr. Ros i del PSOE que va costar molts diners als torrentins, que es troba abandonat, sense porta des de 2016 i completament destrossat en el seu interior per vandalisme”.

El Partit Popular de Torrent ha visitat l'edifici municipal abandonat en la Lloma de Birlet i ha comprovat que la planta baixa es troba completament inundada. Aquest edifici abandonat es va planificar en 2001 i es va construir en 2006 per l'anterior govern del PSOE, unes obres que va paralitzar el PP en 2007 en considerar “un despropòsit construir un edifici municipal de dues altures destinat a alberg i centre ambiental en la ribera del barranc de l’Horteta, amb nuls accessos i en zona inundable”.

 

La portaveu del Partit Popular, Amparo Folgado ha assenyalat que “després de comprovar que la planta baixa de l'edifici es troba inundada uns dos metres d'altura, es confirma que aqueix búnquer militar de formigó en plena naturalesa va ser un despropòsit del Sr. Ros i del PSOE que va costar molts diners als torrentins, que es troba abandonat, sense porta des de 2016 i completament destrossat en el seu interior per vandalisme”.

 

Els populars ja van denunciar en 2016 que havia desaparegut la porta d'entrada al complex i van demanar que es reposara perquè suposava un perill. En 2022, continua obert. En aquest temps transcorregut, s'aprecia el vandalisme exercit sobre l'edifici abandonat, amb parets derrocades, així com les vidrieres de pavés que han sigut arrancades i la quantitat de grafitis que hi ha en el seu interior.

 

L'edifici planificat per Jesús Ros en 2001 estava destinat a albergar el Centre de Recursos del Medi natural La Lloma de Birlet, per al qual va sol·licitar una subvenció de 600.000 euros, però la resta, fins a 2 milions d'euros eren a costa dels impostos dels *torrentinos. Les obres es van iniciar amb cinc anys de retard en 2016.

 

En arribar el Partit Popular a l'alcaldia de Torrent, les obres es van paralitzar, ja que, segons recorda el llavors regidor de Medi Ambient, José Francisco *Gozalvo “la política del PP no era ni és la de construir edificis de formigó en zones inundables, protegides, sense aigua potable i fora del PGOU. Com ara s'ha vist, teníem raó i la planta baixa es troba completament inundada després dels episodis de pluja d'aquests mesos”. L'edil es pregunta “què hauria passat si el barranc de l’Horteta inunda l'edifici amb 50 menors albergats en el seu interior, és un despropòsit aqueixa obra, però el que no es pot fer és tindre'l abandonat i sense portes”.

 

A més, Gozalvo subratlla que “El centre abandonat de la Lloma de Birlet és una de les tantes aberracions mediambientals del Sr. Ros a Torrent, com tantes que hi ha hagut en tota la seua etapa de tres dècades en l'alcaldia”.

 

Dins del Pla Especial de la Serra Perenxisa que completava el Pla Director del Patrimoni Hidràulic-Històric de Torrent, l'any 2014 i amb el govern del Partit Popular, es va obrir un període de 45 dies per a conéixer propostes dels veïns per a aquest lloc. A més de trobar-se en un paratge natural, en zona inundable i fora del Pla General d'Ordenació Urbana que impedeix aquest tipus de construccions, la parcel·la es troba pràcticament ocupada pel propi edifici, impedint la realització d'activitats en el seu exterior.

 

El resultat de la consulta als veïns en 2014 no va tindre cap solució que fora realitzable, però sí que es va produir unanimitat a afirmar que l'edifici trencava amb l'entorn del paisatge natural.

 

D'altra banda, els accessos al mateix so un únic camí estret en el qual és molt difícil maniobrar i girar per vehicles, per la qual cosa és impossible que fins allí es desplaçaren autobusos, com afirmaven els responsables polítics socialistes en 2001 quan es va projectar.

 

Per aquestes raons, la portaveu del Partit Popular, Amparo Folgado ha afirmat que “inste el Sr. Ros que prenga una decisió de consens per a decidir què fer amb aqueix edifici abandonat, que és una aberració on està situat i que ara suposa un perill per a tot aquell que s'acoste, però el més urgent i ja portem així sis anys, és que es torne a tapiar i es repose la porta d'accés”.

 

La situació d'abandó d'aquest edifici municipal inacabat és un ròssec, per als populars, de com es troba tot el barranc de l’Horteta i la Sendera del Reg Mil·lenari del Barranc de l’Horteta, que, com van denunciar fa uns dies des del PP, es troba completament abandonat. Les canyes impedeixen el pas en molts trams de la sendera, els paratges naturals es troben sense neteja i amb accessos perillosos, les canyes impedeixen veure els Arquets de Baix i elements com les restes del pont romà en el Mas del Jutge, entre altres.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.90.35.86

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.