Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 20 de Abril del 2022
SANITAT

Adeu a les màscares en interiors després de dos anys de pandèmia de coronavirus

Només continuaran sent obligatòries en centres sanitaris, farmàcies, transporte públic i centres laborals si ho determinen els serveis de prevenció

Adeu a les màscares, almenys en el paper. El Boletín Oficial del Estado ha publicat aquest dimecres el Reial decret 286/2022, de 19 d'abril, pel qual es modifica l'obligatorietat del seu ús durant la situació de crisi sanitària pel Covid. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va anunciar fa dies que només serà obligatori l'ús de màscares en centres sanitaris, establiments sociosanitaris i en el transport públic i els centres laborals que així ho exigisquen als seus treballadors.

Després de quasi més de dos anys d'obligatorietat, deixarà de ser obligatòria en col·legis o en botigues ja no serà exigible portar màscara. El reial decret ha entrat en vigor hui, el mateix dia de la seua publicació, la qual cosa ha generat confusió en aquells centres en els quals encara no s'havia pres decisió sobre la mesura recentment publicada. Per exemple, en els centres laborals serà els responsables en matèria de prevenció de riscos laborals, d'acord amb la corresponent avaluació de riscos del lloc de treball, podran determinar les mesures preventives adequades que hagen d'implantar-se en el lloc de treball o en determinats espais dels centres de treball, inclòs el possible ús de màscares, si així es derivara de la referida avaluació".

L'article únic del reial decret especifica els tres supòsits en els quals l'ús de màscares continuarà sent obligatori. El primer, en "centres, serveis i establiments sanitaris" per a treballadors, visitants i pacients amb excepció de les persones ingressades quan romanguen a la seua habitació. En els centres sociosanitaris "els treballadors i els visitants quan estiguen en zones compartides". I el tercer supòsit, "en els mitjans de transport aeri, per ferrocarril o per cable i en els autobusos, així com en els transports públics de viatgers".

Molts torrentins continuen utilitzant la màscara malgrat no ser obligatòria
El primer dia sense obligatorietat de màscares en molts espais no ha afectat molt al seu ús. Encara continuen havent-hi molta gent pel carrer que continua usant-la, a pesar que va deixar de ser obligatòria fa setmanes, i el mateix està succeint en els supermercats i botigues, en les quals els clients continuen usant-la majoritàriament dins dels espais tancats.

On segueix sense ser utilitzada és en els bars, on des de fa mesos els torrentins aprofiten per a asseure's lliurement sense ella. També vam poder veure aquestes falles i Setmana Santa com una gran part de la població va ser a les celebracions religioses al carrer sense màscara a pesar que no hi havia distància de seguretat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.217.108.11

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.