Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 13 de Abril del 2022
PP

El PP denuncia l'abandó dels paratges naturals de Torrent davant les visites que rebran per Pasqua

Folgado: “els senderistes i torrentins que visitin aquesta setmana de Pasqua, paratges com la Font de Sant Lluís, la sendera del Reg Mil·lenari o els Arquets de Baix, podran observar el nul interès de l'alcalde de Torrent per conservar, donar valor i promocionar el ric patrimoni hidràulic i mediambiental de Torrent”.

La portaveu del Partit Popular, Amparo Folgado i el regidor José Francisco Gozalvo han recorregut diferents paratges naturals de Torrent, els dies previs a les festes en què s'ompliran de visitants i han pogut comprovar l'estat d'abandó en el qual es troben.

 

Folgado ha assenyalat que “és lamentable que el Sender del Reg Mil·lenari del Barranc de l’Horteta, la Font de Sant Lluís, la Font de Manyes o els Arquets de Baix, es trobin plens de canyes o amb els accessos inaccessibles, a causa de la falta de neteja i manteniment per part de l'alcalde, en dies de Pasqua que seran visitats i transitats per molts veïns”.

 

A més, Folgado afirma que “la desídia d'aquest alcalde amb el patrimoni de Torrent ens fa tornar als anys 80, després dels esforços que va realitzar l'Ajuntament entre 2007 i 2015 per a recuperar i posar en valor tots aquests paratges naturals i llegat del patrimoni hidràulic de la ciutat de Torrent”.

 

Concretament, els populars van poder comprovar ahir com l'arrossegament de canyes cobreix part del barranc de l’*Horteta i també, impedeixen el pas en molts trams del *Sender Mil·lenari del Barranc de l’Horteta, on la falta de manteniment, està fent que creixin les canyes de manera descontrolada. Folgado ha assenyalat que “precisament ara que pel barranc de l’Horteta corre aigua i es podria gaudir del passeig i dels salts d'aigua, gràcies a les pluges dels últims mesos, les canyes cobreixen tot per falta d'interès de l'alcalde de Torrent”.

 

La Font de Sant Lluís és un altre paratge natural, molt lligat a l'arribada d'aigua al nucli urbà de Torrent en el passat, que es troba abandonat, segons denuncien els populars. L'accés es troba senyalitzat amb cons a causa del despreniment de part de la sendera, amb el perill que pot suposar transitar per ell i caure al barranc. A més, els populars han denunciat que “no sols l'accés a la Font de Sant Lluis és un perill per despreniments, sinó que, quan arribes a la font, aquesta no funciona i el lloc es troba sense netejar des de fa anys”.

 

Si a tot això li sumem abocadors il·legals per tot el terme municipal, la falta de manteniment i reposició dels cartells indicadors en cada paratge “els senderistes i torrentins que visitin aquesta setmana de Pasqua, paratges com la Font de Sant Lluís, la sendera del Reg Mil·lenari o els Arquets de Baix, podran observar el nul interès de l'alcalde de Torrent per conservar, donar valor i promocionar el ric patrimoni hidràulic i mediambiental de Torrent”.

 

Des del Partit Popular de Torrent es va sol·licitar fa més de dos anys que l'Ajuntament de Torrent presentés plans de treball a les brigades de la Diputació de València i la creació d'una brigada forestal municipal, mocions que van ser aprovades per unanimitat, però avui dia, la nova brigada municipal no ha fet cap treball en aquests paratges i a les brigades de Diputació, no se les ha vist.

 

El regidor del PP, José Francisco Gozalvo també ha apuntat que “fa més de tres mesos que vaig sol·licitar en el Ple al regidor Francisco Arnau que, actualitzés la web de Medi Ambient de l'Ajuntament, no figuren les àrees recreatives del Pantà ni la de la Pedrera, però encara no s'ha actualitzat, impedint a molts ciutadans, conèixer aquestes dues àrees recreatives de la ciutat”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.221.43.155

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.