Divendres, 24 de Març del 2023

Actualitzada Divendres, 24 de Març del 2023 a les 15:12:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 14 de Abril del 2022
SETMANA SANTA 2022

Dijous Sant de devoció i silenci

L'església de l'Asunción es converteix en el punt de trobada de la majoria de les germanors que salen en processó la nit del Dijous Sant

Tornen al carrer els trasllats i les processons del Dijous Sant. Seran 3 anys sense processionar després del temporal de 2019 i la pandèmia en 2020 i 2021. L'església de l'Asunción es converteix en la nit del Dijous Sant en l'epicentre de la majoria de les processons que traslladen els seus passos aquest dia.

 

Una de les primeres a eixir serà la germanor de Jesús Nazareno que processionarà des de les 21.15 des de Mont-Sió fins a l'Asunción portant la seua imatge a coll i que descansarà en el temple per a eixir el matí següent a la Trobada Dolorosa. Res més arribar a l'Arxiprestal eixirà en processó la germanor del Sant Sepulcre amb el Sant Enterrament des de l'Asunción a la Casa Museu.

 

Cap a les 22.30 serà el torn de la germanor de la Verge dels Dolors que farà el mateix recorregut fins a l'església de Mont-Sió per a eixir l'endemà a la Trobada Dolorosa. L'Ecce Homo i el Sant Sopar també processionen aqueixa nit, el Sant Sopar des de San José a la Casa Museu i l'Ecce Homo des de l'Asunción fins a l'Ermita.Arribada la mitjanit és la germanor del Davallament de la Creu la que eixirà al carrer amb la seua processó coneguda com la del "Silenci". Un trasllat dels més espectaculars perquè s'apaga l'enllumenat públic i tan sols il·lumina la nit els ciris dels germans i germanes en complet silenci, només trencat pel toc de corneta que anuncia la mort de Jesucrist. Aquesta processó eixirà des de l'Ermita fins a Mont-Sió.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.239.6.58

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.