Diumenge, 16 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 11 de Abril del 2022
ENTREVISTA DE JESÚS ROS, ALCALDE DE TORRENT

Ros: “Cal començar a respirar normalitat, però amb molt de sentí comú”

El líder dels socialistes també ha deixat caure entre línies que podria repetir com a candidat, encara que diu que es prompte per a decidir que farà en març

L’alcalde Jesús Ros encara porta mascareta i ens rep al seu despatx ple de papers i de fotos familiars. Crida l’atenció una gran pissarra “de tota la vida” com ell ens explica amb tots els projectes del Pla Ficus que es veu només entrar. En eixa pissarra Ros s’organitza els temps de cada projecte, pressupost i dades, “així tinc una visió més clara del que estem posant en marxa o ja s’està fent”. Amb l’edad de jubilació passada, continua en la política. Va arribar a l’alcaldia de Torrent en 1987 i va estar al capdavant del consistori fins a 2004 quan es va retirar per a exercir de diputat en les Corts. En 2015 tornà a la política local i des d’aleshores dirigeix l’Ajuntament, primer amb el recolzament de Compromís i ara amb Ciutadans.

 

La incidència de la Covid ha tornat a remuntar en Torrent, però malgrat que les dades ja s’ha començat a gripalitzar el virus. Crec que cal normalitzar la situació i encara que després de l’alliberament personal que varen ser les Falles s’anava a produir un repunt, però les autoritats sanitàries ho tenen molt mesurat perquè la situació no és la mateixa que fa uns mesos. Cal començar a respirar normalitat amb sentit comú i fer ús de la mascareta que és la millor protecció que tenim ara.

 

La rehabilitació del pont de Parc Central ha centrat la polèmica política aquests passats dies entre el seu partit i el PP. Són polèmiques estèrils. Algunes de les opinions que pot tindre el Partit Popular són tan exagerades, són inexactituds tan evidents que ratllen un poc el ridícul. A ningú se li pot ocórrer que per fer unes obres en una passarel·la haja d’estar tancada l’autovia ni el metro, no tenen cap sentit. Són les barbaritats i les mentides tan grosses. Però eixa pareix la política del PP, la de la mentida i la de la foto i després de fer-te la foto “si te he visto no me acuerdo”.

 

Una altra qüestió que també ha enfrontat govern amb l’oposició és el conegut com el Pla Ficus. Tenim 100 projectes d munt de la taula que s’estan començant a executar un darrere de l’altre. En el cas del PP no pots dir que es van a gastar 5 milions d’euros en asfaltar l’Avinguda perquè és una barbaritat. L’Ajuntament es gastarà 5 milions d’euros en un centenar d’actuacions, no una i que arribaran a tota la ciutat de Torrent incloses també les urbanitzacions.

 

També en El Pantano? Si el PP si s’haguera llegit el pla Ficus que no se l’ha llegit, haguera vist que les obres de El Pantano estan incloses, concretament dotar-la d’un alcantarillat i no anem a repavimentar per a després d’un any o any i mig alçar-lo de nou, no pots començar la casa pel terrat. El pla 2022-2025 se’n va aprovar en el plenari amb els vots en contra de l’oposició. Està molt bé fer-te una foto buscant un clot, no fa falta anar al Pantano, en l’Avinguda també hi ha. Però són tants els despropòsits que ja ratllen el ridícul, “haja ella” i dic ella i dic molt bé, haja ella i su “foto va foto viene”.

 

Com està el futur nou centre de salut en Parc Central?. Cal aclarir que hauria d’estar més avançat, però la pandèmia i la reorientació dels diners en Sanitat ha fet que el ritme haja sigut més lent del que voldríem, però en 12 o 15 mesos esperem que estiga ja l’obra finalitzada.

 

La comissió que es va crear per analitzar el servei de l’aigua en Torrent ha determinat continuar amb el model d’empresa mixta pel control del servei com fins ara. Exacte, el 51 per cent del capital social és públic. I eixa ha sigut la recomanació que els tècnics independents han determinat després d’analitzar les diferents opcions i hem votat a favor del que ens recomanava una auditoria independent.

 

A poc més d’un any per a les eleccions locals, la pregunta és obligada, tornarà a presentar-se a la reelecció? A 14 mesos exactament. Encara queda molt i cal prendre les decisions en el seu moment i fins a març de l’any que bé hi ha temps encara. I entenc l’interés tant de la gent com dels mateixos mitjans de comunicació però en el cas del Partit Socialista on no hi ha lluites internes tinga interés, però nosaltres complirem els plaços.

 

Però té forces per a continuar després aquests dos últims anys tan complicats? Han sigut dos anys molt esgotadors perquè la pandèmia ens ha obligat a no poder planificar la gestió, el bonic de la gestió és precisament planificar en el temps i han sigut dos anys de malviure en eixe sentit, però tinc moltes ganes i amb un pla aprovat 22-25 amb part del pla ficat en la pròxima legislatura amb finançament que és el més important, per la qual cosa la pròxima legislatura podria ser fins còmode i tot.

 

Aleshores això apunta que sí que repetirà. Podria ser, podria ser.

 

Ha parlat que el poble de Torrent ha estat a l’altura durant la pandèmia i ho ha tornat a fer ara amb la guerra d’Ucraïna. Torrent és meravellós, perquè els primers que es volcaren hi havia gent treballant per acollir gent d’Ucraïna.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.224.34.205

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.