Diumenge, 25 de Febrer del 2024

Actualitzada Divendres, 23 de Febrer del 2024 a les 12:55:22 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 06 de Abril del 2022
FESTES

L'Auditori de Torrent acull la la estrena del concert de marxes mores i cristianes ‘Al-faqih’

Alfaquies estrena per fi la seua marxa "Al-Faqih" per celebrar la capitania mora. La capitania mora més llarga de la història per la covid estrena per fi la seua composició musical, obra de Juan Luis Tormo Pérez

L'Auditori de Torrent va acollir divendres passat a les 20h l'estrena de ‘Al-faqih’, el concert de marxes mores i cristianes organitzat per Alfaquies, en col·laboració amb l'Ajuntament de Torrent, que va retre homenatge a l'Any de la Música de Torrent amb una selecció de temes en commemoració de la festivitat de Moros i Cristians, un dels pilars del patrimoni cultural de la ciutat.

EL concert, previst per al 15 de gener, es va de suspendre per prevenció davant la pandèmia. I ara per fi s'ha pogut estrenar esta composició Al-Faquih, en homenatge a la capitania mora d'enguany dels Alfaquies. La comparsa mora celebra per fi esta estrena de la marxa que els acompanyarà en les tradicionals entrades de cada 29 de juliol, amb la que engrandixen el patrimoni musical immaterial de la ciutat. Els Alfaquies compartien capitania mora amb els cristians Contrabandistes de la Serra Perenxisa per a l'any 2020, però la pandèmia va suspendre les festes de 2020, de 2021 i per això continuen en el càrrec fins 2022. Per a l'estrena, la comparsa ha preparat un programa de gala de marxes molt conegudes que de segur fan vibrar als festeres presents. A l'acte no faltarà el capità moro de 2020-21-22, Vicent Soler Quilis, acompanyat per la resta de membres de la comparsa. 

El compositor de l'obra Al-Faqih és Juan Luis Tormo Pérez, trompetista i director de bandes de diverses agrupacions musicals de la nostra Comunitat. La comparsa preparà una programació nostàlgica i molt simbòlica que interperetarà peces com: 


CAVALLERS DE NAVARRESA ,d'Ignacio Sánchez Navarro
ALS MOROS VELLS, de Jaime Francisco Ripoll Martíns
CAPITANIA CIDES, d'Antonio Carrillos Colomina
EL PRESIDENT, de Miguel Picó Biosca
RAGÓN FÁLEZ, d'Emilio Cebrián *Rúiz
CARAVANA, de Pedro i Joaquin Francés
CREU DAURÁ, de Francisco Valor Llorens
SISCO, de Daniel Ferrero.

 

Per últim, serà el torn de la gran estrena i presentació de la marxa de nom AL-FAQIH, de Tormo Pérez, va ser intepretada per la Banda simfònica Cercle Catòlic de Torrent, sota la direcció de la batuta de Francisco Zacarés Fort.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.220.62.183

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.