Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 06 de Abril del 2022
COMPROMÍS

Compromís es posiciona a favor de la gestió pública en un acte amb el senador Carles Mulet

Compromís per Torrent va celebrar ahir un acte a favor de la remunicipalització de l’aigua. La xarrada va comptar amb el senador, Carles Mulet, l’ex-alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, i la regidora de Ripollet i membre de l’associació d’entitats i municipis per l’aigua pública, Pilar Castillejo.

La jornada d’ahir venia motivada per l’informe elaborat ad hoc per una consultoria privada i on es proposa perpetrar el model actual de gestió. Compromís va exposar els seus arguments a favor de la remunicipalització del servei, argüint com es podria donar un servei de qualitat, i a més, garantir que l’aigua arribe a totes les famílies del municipi.

 

El senador de Compromís, Carles Mulet, va apuntar que "la mateixa legislació t'obliga a fomentar la privatització sense controlar els resultats, dificultant la reversió del servei". En aquest sentit, la regidora i primera tinent d’alcalde de Ripollet, Pilar Castillejo va explicar com en el cas de l'àrea metropolitana de Barcelona: "El PSOE dificulta la municipalització, bloquejant el procés per tal que no es puga avançar en la reversió del servei”.

 

Durant l'acte també va parlar l'exalcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, on sí que s'ha aconseguit una reversió efectiva del servei. Ruiz va explicar l'experiència i la millora que ha suposat la remunicipalització del servei: "Gràcies a la gestió pública hem millorat la xarxa, minimitzant les pèrdues d'aigua i a més amb proveïdors locals que donen un millor servei i més econòmic”.

 

Finalment, des de Compromís per Torrent també explicaren la situació actual de l'aigua a Torrent. Xavi Martí, representant de Compromís al consell d'administració d'Aigües de l'Horta, va introduir el tema amb les xifres actuals de pèrdua d'aigua a la xarxa: "Vora un 30% de l'aigua de Torrent es perd a les canonades. Des de les administracions ens conviden a estalviar aigua, però després ens trobem que la mateixa xarxa deixa perdre un 30%”. Martí va exposar una sèrie de dades que indiquen que gran part de l’aigua de Torrent procedeix de pous, amb la pèrdua de qualitat que això suposa respecte a l’aigua de superfície, que representa poc menys de la meitat de la xifra total.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.227.239.160

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.