Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 01 de Abril del 2022

La Purísima guanya el premi a la innovació i a la millor entrenadora en la FIRST LEGO League de la Comunitat Valenciana

Els joves de Torrent han sigut premiats pel disseny d'una APP per a evitar la pèrdua de maletes en els aeroports

L'equip TAULego del col·legi de la Purísima ha guanyat el premi Global Innovation Award i al de millor entrenadora per a la seua professora, Encarna Tronchoni, en el certamen FIRST LEGO League Comunitat Valenciana 2022. Un altre any més el Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha celebrat el Torneig Classificatori, en una jornada de marcat to lúdic i diversió. L'esdeveniment ha seguit tots els protocols marcats per la situació sanitària actual.

 

La proposta de l'alumnat de 3r d'ESO del col·legi La Puríssima ha guanyat el premi a la innovació amb la seua proposta basada a crear un sistema per a identificar les maletes en els aeroports i evitar que es perden. A més l'alumnat ha concretat aquesta idea amb la creació d'una innovadora App “TauPack” perquè els usuaris puguen seguir la seua maleta en temps real i evitar robatoris. El grup format per: Vicent Navarro, Antonio Callado, Javier Llosá, Candela Rodríguez, Sara Igual, Carla Arce, Clara Cremades i Mar Díaz han desenvolupat aquesta aplicació amb tots els passos a seguir, ho van exposar públicament i van fer un vídeo promocional, que li va valdre aquest premi innovador.

 

L'equip va representar a la Comunitat Valenciana en aquesta categoria d'innovació en el campionat d'Espanya. Per part seua, la professora responsable del grup, Encarna Tronchoni ha rebut el premi a la millor entrenadora, per la seua motivació i experiència després d'una dècada al capdavant d'aquest projecte. L'Associació Enginyera “Soc i el Campus” d'Alcoi de la UPV han sigut els organitzadors del torneig que ha reunit un total de 18 equips participants i a més de 250 persones (participants, entrenadors, familiars i acompanyants) que han volgut sumar-se a aquest gran esdeveniment de ciència, tecnologia i diversió.

 

FIRST LEGO League és el programa de referència a Espanya i també en el món. FIRST LEGO League s'inspira en un problema real per a proposar un apassionant desafiament i anima als joves a resoldre'l mitjançant les oportunitats que ofereix la ciència i la tecnologia.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.188.137.58

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.