Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 30 de Març del 2022

L'IPC de març arriba al 9,8%, la taxa més alta des de 1985

L'Índex de Preus al Consum (IPC) va augmentar 2,2 punts al març respecte a febrer

La inflació s'ha quedat la vora dels dos dígits al març. L'IPC de març aconsegueix el 9,8, la taxa més alta des de l'any 1985. L'Índex de Preus al Consum (IPC) va augmentar 2,2 punts en aquest mes de març respecte a febrer. Les raons són la pujada del preu del gas, l'electricitat i els carburants a conseqüència de la guerra a Ucraïna.

 

La inflació va començar a pujar en l'estiu de 2021, però ha obtingut cotes molt elevades des de finals d'aquest passat any i s'ha vist ara encara més alta pel conflicte a Ucraïna. Des de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) s'afirma que, "cal assenyalar els increments dels preus de l'electricitat, els carburants i combustibles i els aliments i begudes no alcohòliques, majors aquest mes que el març de 2021".



L'augment de la inflació està castigant la butxaca de les famílies que veuen reduït el seu poder adquisitiu. Pel que, l'objectiu del govern és obtenir que la inflació toque sostre com més prompte millor per a començar a baixar més ràpidament de l'esperat.

 

Per això, l'ajuda de 20 cèntims per litre de combustible, que començarà a aplicar-se el pròxim 1 d'abril, alleujarà les dades d'inflació. També cal recordar que la fi de la pandèmia va provocar la pujada de la inflació a causa d'una recuperació molt més ràpida de la demanda que de l'oferta. El desajustament entre ambdues va provocar un increment dels preus que es va veure agreujat per les ruptures en les cadenes de subministraments i l'escassetat de vaixells per al transport marítim.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.227.72.15

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.