Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 29 de Març del 2022
COMPROMÍS

El trencament d’una conducció d’aigües residuals provoca un vessament massiu al  barranc

El vessament es va produir com a mínim durant 4 dies, afectant el tram entre la depuradora d’Aigües de l’Horta i el pont d’accés a Torrent.

Un trencament de la canonada d’aigües residuals, que connecta la xarxa amb l’Estació Depuradora d’Aigües de l’Horta, ha provocat una gran fuita d’aigües tòxiques al barranc de Torrent.

Des del grup municipal de Compromís per Torrent informen que un veí va avisar-los el divendres dia 25 de març dels fets, “però desconeixem quants dies poden haver estar abocant-se aigües residuals de manera descontrolada al barranc, atés que ahir dilluns dia 28 a mig dia continuava el vessament, tot i que hui dia 29 sembla que estava reparat”, ha explicat el portaveu de Compromís Pau Alabajos.

Els ecovalencianistes demanen a l’executiu presidit per Ros, que com a President d’Aigües de l’Horta informe els grups municipals sobre l’impacte mediambiental del vessament, especialment quants dies ha afectat el Barranc, així com el volum estimat d’aigües residuals vessades.

Alabajos també ha explicat que li consta que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer està tramitant un expedient de sanció pels fets produïts contra la mercantil de gestió privada Aigües de l’Horta, empresa mixta presidida per Jesús Ros com a alcalde de Torrent, però gestionada, mitjançant un gerent, per la multinacional francesa Veolia, que controla el 49% de l’accionariat. En aquest sentit, el portaveu de Compromís demanarà en junta de portaveus que l’alcalde explique  el contingut d’aquest expedient de sanció i si ja ha estat quantificat per part de la Confederació.

Finalment, des de Compromís consideren que aquests fets poden ocórrer, però que una vegada produïts no pot tardar-se tant de temps a solucionar-se; “és el preu que estem pagant per la gestió privada de l’aigua a Torrent,  on Ros ha declarat públicament el seu amor per la multinacional que explota el servei, prevalent les prioritats d’una mercantil per damunt dels de la ciutadania, en referència als danys mediambientals produïts”, ha conclòs  Alabajos.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.211.66

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.