Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 28 de Març del 2022
VOX

El Síndic de Greuges dona la raó a VOX i exigeix que l'Ajuntament entregue la documentació administrativa en castellà

VOX: “Durant aquests tres anys hem assistit a un total menyspreu cap a la llengua espanyola”

El grup municipal VOX a Torrent ha explicat que “el Síndic de Greuges ens ha tornat a donar la raó enfront de les actuacions del govern format per PSOE i Ciutadans, aquesta vegada sobre el nostre dret a exigir la documentació administrativa en castellà”. 


“En concret, el Síndic ha indicat mitjançant una resolució que l'Ajuntament de Torrent ha d'adoptar totes les mesures necessàries, incloses les electròniques, per a adaptar les notificacions a l'idioma espanyol que, des del nostre grup municipal, portem sol·licitant fa quasi tres anys”. 


Des del grup s'ha assenyalat que “exigir la recepció de documentació administrativa en castellà és un dret al qual ens acollim segons diversos articles del Reglament de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Torrent, de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana i de la Constitució Espanyola; un dret que està sent vulnerat de manera reiterada”.


El grup municipal VOX TORRENT ha lamentat que “després que el Síndic sol·licitara a l'Ajuntament un informe dels motius pels quals no es remetien els documents en castellà, aquest va respondre vagament, per la qual cosa presentem les oportunes al·legacions. Finalment, el Síndic de Greuges, ha insistit que l'Estatut d'Autonomia estableix el deure de la Generalitat de garantir l'ús tant del castellà com del valencià”.


Finalment, des del grup s'ha insistit que “ens sentim satisfets amb la resolució i ens mantenim expectants en les pròximes actuacions de l'Ajuntament. Durant aquests tres anys hem assistit a un total menyspreu cap a la llengua espanyola i al calcigament dels nostres drets lingüístics; motiu pel qual, decidim acudir al Síndic de Greuges després d'esgotar totes les vies formals. Agraïm a aquesta institució el seu bon fer i rapidesa en les seues actuacions”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.116.51.117

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.