Dilluns, 17 de Juny del 2024

Actualitzada Dilluns, 17 de Juny del 2024 a les 16:09:59 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 28 de Març del 2022
CRISI CORONAVIRUS

Comença el procés de gripalització de la Covid-19

Des d'aquest dilluns les persones que contraguen el virus i mostren símptomes lleus no hauran de realitzar quarantena, però el govern recomana reduir els contactes socials i utilitzar màscara en tot moment

L'últim dilluns de març és la data triada pel govern per a començar amb el procés de gripalització de la Covid-19. Des d'aquest dilluns 28 de març, les persones que contraguen el virus i presenten símptomes lleus ja no hauran de realitzar la quarantena de 7 dies.

 

El Ministeri de Sanitat, no obstant això, recomana reduir els contactes socials, sobretot amb persones vulnerables i utilitzar la màscara en tot moment. Com els casos deixen d'explicar-se de forma més detallada, ja no hi haurà un indicador exacte d'incidència acumulada com el que porta en vigor quasi dos anys. Ara les autoritats sanitàries es guiaran per indicadors indirectes, com l'ocupació hospitalària o els casos en persones majors, que poden donar una idea de la transmissió general.



Sanitat argumenta que s'ha superat la "fase aguda de la pandèmia". Amb més del 90% de la població major de 12 anys vacunada i una letalitat molt inferior a la de les primeres ones. Hui dia, l'única restricció que continua vigent és l'obligatorietat de l'ús de la màscara en interiors. En aquest sentit, des de Sanitat s'està "estudiant quan i com es realitzarà aquest procés".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.149.240.185

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.