Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 22 de Març del 2022
FALLES

La mascletà nocturna de Sant Valerià fa de dia l'eixample en la nit de la cremà

La falla Sant Valerià va tornar a sorprendre a tots els torrentins amb la seua macroMascletà de 2022, de la Pirotècnica del Mediterraneo, en homenatge a les víctimes de la Covid i amb un espectacle piromusical que al ritme de “El Fallero” simbolitzava el renàixer de la festa.

La falla Sant Valerià va tornar a sorprendre a tots els torrentins amb la seua macroMascletà de 2022, de la Pirotècnica del Mediterraneo, en homenatge a les víctimes de la Covid i amb un espectacle piromusical que al ritme de “El Fallero” simbolitzava el renàixer de la festa.

 

La mascletà nocturna es va retrassar més de mig hora per qüestions de seguretat, i va comptar amb un espectacle piromusical inicial per recordar a les víctimes de la Covid, amb llum de color i la música del pasdoble "El Fallero", al compàs per simbolitzar el renàixer de la festa, de manera que els elements musicals i efectes de color tambñe van servir d'homenatge als difunts per la Covid. Esta primera part va donar pas a una segona amb quatre parades àrees, tres retencions, tres fases de terratrèmol final i foc aeri.

 

La cita anual amb l'espectacle pirotècnic més gran de la ciutat i el que més gent congrega va comptar amb milers de ciutadans i amants de la pòlvora, així com també amb convidats de la societat torrentina, com ara: el diputat provincial, Andrés Campos; la regidora de Cultura, Susi Ferrer; la presidenta Partit Popular Torrent, Amparo Folgado; i regidors del grup popular. Així com el resident de la Fac, el president de la Junta Central de Germandats de Setmana Santa, el president Castilla la Mancha, el president del Torrent CF, el president de la Federació de Moros i Cristians, càrrecs festers i la presidenta dels Rocieros i de l’Asociació de Amigos Cultura Andaluza.

 

La comissió ha volgut donar les gràcies a la Pirotecnia Del Mediterráneo per la seua professionalitat i als seus treballadors per jugar-se la vida en una nit complicada de pluja. Ja que fins el moment final van dubtar si era possible disparar o no. Sis minuts abans de les 23 hores va començar a caure una forta plutja que banyà tot el cablejat digital, com a conseqüència van haber de desconectar bona part del foc aeri final perquè feia tancament elèctric. Després de mig hora de comprovacions va poder disparar finalment. 

 

La falla tambñe ha volgut donar les gràcies a  al Consorci Provincial de Bombers de València per la seua inestimable ajuda, igual que a Policía Local Torrent i als voluntaris de Protección Civil Torrent. La mascletà d'enguany ha sigut possible gràcies las ptrocinadors: Redpiso Torrent, Pinturas Atienza, Pavicoin, Aldiesport i ElectroVal Levante, ja que la comissió va perdre motls fallers a causa de la crisi de la covid. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.144.95.36

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.