Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 21 de Març del 2022
FALLES 2022

El foc converteix en cendres les falles de 2022

La pluja present en els dies grans de les festes també va ser la protagonista de la Nit de la Cremà que, per segona vegada, es va avançar una hora com va passar al setembre

Les Falles de 2022 ja són història i seran recordades per les més plujoses de la història, al costat de les de 1939 i 1989. Des del passat 15 fins al 19 de març tan sols es va veure el sol 1 hora i les precipitacions han sigut presents durant els 4 dies, també en la cremà que va obligar a revisar els protocols de seguretat en el cas de les cremàs més complicades i en la mascletà nocturna de Sant Valerià.

 

La tradicional nit del 19 de març va començar amb l'acte de recollida dels ninots indultats enguany, quan les Falleres Majors de Torrent, Sara Garrigues i Paula Alapont , acompanyades de les seues corts d'honor, van desfilar en cercavila feia la Falla Av. Reina Sofia i la Falla Avinguda, salvant de les flames al ninot major i infantil respectivament.

 

A les 21.00 hores va començar la cremà del monument de la falla de la Plaça, primer premi de Secció Especial, amb la presència de la Fallera Major Infantil de Torrent, Paula Alapont i la seua Cort d'Honor i que al costat dels seus representants infantils van ser els encarregats de prendre la metxa al monument. A les 20.00 hores cremaven la resta dels 28 monuments infantils de la ciutat. La falla guanyadora era obra de l'artista José Gallego sota el lema “Cançoner Valencià”. Les màximes representants falleres de la ciutat, Sara i Paula, acompanyades de les seues corts; la Fallera Major Infantil de la Plaça, Lorena González Andreu; el President Infantil, Samuel Quintanar Mora; l'alcalde Jesús Ros; el regidor de Festes, José Pascual Martínez; i altres representants de la corporació municipal, van assistir a aquest acte tan emotiu per als xiquets, que amb llàgrimes en els ulls van acomiadar les festes de 2022.

 

A les 22.00 i 23.00 hores van començar a cremar els monuments majors menys el d'Antoni Pardo, que va caldre esperar més enllà de la mitjanit per a veure cremar el monument amb el lema “Xamanté”, de Sacabutx Art. La Cremà es va iniciar amb un castell de focs artificials que va prendre el monument davant la mirada de les Falleres Majors de Torrent, que van acompanyar a la Fallera Major de la Falla Antonio Pardo, María Sánchez Acosta, i al president, Jesús Salvador Medina. L'acte també va comptar també amb la presència de l'alcalde i el regidor de Festes. La Cremà dels monuments de 2022 i que han donat la benvinguda a les Falles de 2023.

 

D'altra banda, el regidor de Festes, José Pascual Martínez, ha volgut agrair “l'excelsa labor que han realitzat durant totes les festes els cossos i forces de seguretat, Protecció Civil, la Brigada d'Obres i els serveis de neteja, ja que han treballat sense descans per a brindar als torrentins les millors Falles possibles”.  Igualment, cal destacar que la Verge dels Desemparats romandrà en la plaça de l'Església de l'Asunción de La nostra Senyora fins dijous que ve, 24 de març, de manera que puga ser apreciada per les persones que ho desitgen.

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.147.87

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.