Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 18 de Març del 2022
FALLES

L'Ofrena venç a la pluja i plena de flors el mant de la Verge

Sara Garrigues i Paula Alapont entregaren els últims rams en una jornada de paraigües i impermeables

Les llàgrimes, després de dos anys de pandémia, i l'aigua de la pluja es van barrejar en una jornada de records i de superació per als fallers de Torrent. Malgrat la pluja, milers de fallers van reptar al mal temps i es van carregar de paraigües i impermeables per a celebrar l'acte més emotiu de les falles. 

La pluja va acompanyar des de les hores prèvies fins al punt que va obligar a cancel·lar la mascletà i el lliurament de premis, però finalment es va decidir mantindre un dels actes més importants del calendari. Amb els carrers quasi buits per la pluja, molts torrentins van preferir veure l'Ofrena per Tele Torrent. Els primers a entrar van ser els vestidors de la Verge, seguits de les cases d'Andalusia i Extremadura. La primera falla a començar va ser la de l'associació de discapacitats de Torrent ADISTO.

L'horari marcat per a la Ofrena va començar a les 17.30, però moltes falles van avançar el possible l'eixida fent que el ritme de la baixada des de la Font de la Granotes fora major que el d'altres anys, però després la pluja, els dubtes i la retirada d'alguns fallers que al final van decidir no vestir-se. 

Enguany es van tornar a produir talls, esta vegada molt més llargs, però es va tornar a la normalitat per al tram final de l'Ofrena, amb l'arribada de les falles Avinguda i Reina Sofia, que van ser enguany les falles que van tindre el privilegi de desfilar les últimes al costat de les seues Falleres Majors de Torrent. 

Una a una van començar a entrar en la plaça les representants de la Cort Infantil, i posteriorment les de la Cort Major, preludi del gran moment que van viure Paula Alapont com a fallera Major Infantil, i Sara Garrigues com a fallera Major de la Ciutat. En sonar els seus noms van entrar en la plaça amb una lleu pluja que va desaparéixer de sobte en el moment més esperat, el cant de l'himne a la Verge, on Paula i Sara no van poder evitar emocionar-se.

Per a acabar, els fallers de Torrent van cantar l'himne regional, i van acabar la nit amb un xicotet castell de Focs artificials que va donar per acabada una jornada que s'esperava amb moltes ganes i que va quedar deslluïda pel mal temps.

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.226.251.68

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.