Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 16 de Març del 2022
COMPROMÍS

Compromís demana mesures urgents per a frenar l’onada de robatoris que pateixen els comerços de Torrent

Pau Alabajos: “Aquests robatoris estan afectant principalment els bars, els comerços de venda al detall, diferents oficines i fins i tot alguns casals fallers”.

Compromís per Torrent, mitjançant el seu portaveu Pau Alabajos, exposarà davant el Ple Municipal una petició adreçada a la regidoria de l’Àrea de Gestió de la Ciutat i Seguretat perquè s’incremente de manera urgent la dotació d’agents de la Policia Local que patrullen la ciutat en horari nocturn.

 

L’actual dotació de nit està conformada per 7 agents de patrulla per a un terme municipal de 70 km²; així, segons Alabajos, “si tenim en compte que les patrulles se solen organitzar en parelles, tenim, com a conseqüència, que cadascuna ha de pentinar uns 20 km² de superfície”.

 

La falta d’efectius mòbils, a més, s’agreuja amb altres condicionants, com per exemple aquells serveis policials de controls d’ubicació fixa planificats en horari nocturn, com són els de trànsit o els de tràfic de drogues; així com també els serveis obligatoris requerits a petició de particulars per a evitar conflictes veïnals derivats de sorolls, aldarulls, o distints tipus de delictes relacionats amb la violència contra les persones”, ha ampliat Alabajos.

 

L’origen dels robatoris, segons els ecovalencianistes, radica en què els autors materials senten que tenen llibertat per a moure’s i actuar de manera impune a Torrent. En aquest sentit, també s’ha reclamat que el govern municipal informe els grups de l’oposició del tipus de delinqüència que està darrere dels fets, en especial si es tracta de bandes organitzades, amb independència del muntant econòmic perpetrat.

 

Finalment, Alabajos ha recordat que a l’últim Ple Municipal el seu grup va reclamar que part dels 200.000€ de diners públics que la Conselleria d’Economia (mitjançant l’IVACE) ha posat a disposició de l’Ajuntament de Torrent per a inversions i millores en polígons industrials es destinaren a millorar la xarxa de videovigilància. “No obstant, la resposta del portaveu socialista fou que la xarxa estava suficientment implantada i que els diners anaven a altres projectes, com per exemple l’asfaltat de carrers: un clàssic, si parlem de la manera en què el govern de Ros gasta els diners rebuts per subvencions, majoritàriament destinats a obres amb visibilitat pública”, ha conclòs el portaveu de Compromís.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.14.168.56

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.