Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 10:19:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 14 de Març del 2022
AMPARO FOLGADO, PORTAVEU DEL PARTIT POPULAR

Folgado: “Ros amb Cs governa només per a una meitat de la població torrentina”

La portaveu popular ha denunciat la mancança de seguretat en Torrent i la falta d’inversió en benestar social per part de l’equip del Partit Socialista

Amparo Folgado és la portaveu del PP en l’Ajuntament de Torrent a més de la presidenta del partit en la localitat des de fa quasi un any. També va ser alcaldessa de Torrent des de 2012 fins 2015 i amb ella repasem l’actualitat local. Política de vocació aspira a aconseguir que el seu partit torne a governar en Torrent.

 

La sexta onada de Covid pareix que remet amb i Torrent ha deixat d’estar en risc extrem. Sí que és veritat que les dades són cada vegada més bones i a poc a poc anem cap a una nova normalitat que és el que tots desitgem. Però també cal encara protegir-se amb la mascareta en llocs tancats i arribar a la normalitat que tots volem.



El seu partit a tornat a convocar en Consell de Barris per escoltar els veïns i veïnes. Des que vaig arribar a la presidència del partit fa quasi un any, varen decidir junt amb el meu equip llançar propostes reals de cara a 2023. Varen començar amb una seu a peu de carrer amb el Despatx al carrer i amb aquest Consell de Barris que creguem molt important per escoltar de primera mà les seues preocupacions. En aquesta reunió ens varen traslladar aspectes tan preocupants i dolents com és que des de l’equip de govern no se’ls atén les seues necessitats fins al punt de dir-nos no sé qui és el regidor ni quin telèfon té. Aspectes també com la neteja de carrers i sobretot la falta de seguretat.



Parlant de seguretat, fa uns mesos casals fallers, domicilis bars i inclús la seu del PP va patir robatoris. S’ha produït un augment de la criminalitat en la ciutat ha sigut exponencial en els últims anys. Fa falta més efectius de la Policia nacional i com no de la Policia Local que és la policia més propera. Cal recordar que en 2015, la primera de les mesures que va acordar Jesús Ros com a alcalde va ser eliminar la Policia de Barri que feia sensació real de seguretat als veïns i veïns. En aquest moment la plantilla necessita créixer, actualment hi ha al voltant d’un centenar d’agents quan en 2015 estàvem en 140. I s'ha de dir, la plantilla treballa al 100 per 100 i més per estar al costat dels veïns i veïnes, però no poden arribar a tot per una gran mancança d’efectius.



Però ara la plantilla s’incrementarà amb 15 agents més. Quan l’equip de govern ho va anunciar feia la impressió que ja s’incorporaven i no és així. És un procés molt llarg que possiblement fins a finals d’enguany o principis de 2023 puguen incorporar-se. 15 places són necessàries, però 15 places no són suficients. En aquests sis anys de govern de Ros, primer en Compromís i després en Ciutadans s’ha abandonat els ciutadans i ciutadanes en este sentit.



Ha parlat abans de la iniciativa del Despatx al Carrer, com està sent la reacció dels torrentins i torrentines? És una iniciativa que m’encanta perquè és on es palpa la realitat. Així mantenim el contacte directe amb els ciutadans i ciutadanes i a més, entre els companys de partit de dins i fora de la Comunitat els agrada. Torrent és una ciutat molt gran i és molt difícil, com a polític, des d’un despatx arribar a tot.



El PP va presentar esmenes al pressupost de 2022 entre els que estava el fet de recuperar la subvenció RECICLA. Sí, varen presentar una bateria d’esmenes de les quals no varen acceptar cap, entre elles aquesta i que no varen acceptar, tot i que són conscients que ara es necessiten actuacions d’aquest tipus. Nosaltres demanàvem una baixada d’impostos que no s’ha fet en 7 anys. També hem de dir que és un pressupost irreal perquè les necessitats dels torrentins i torrentines no es van a resoldre i més encara en la situació en què estem. No acceptaren cap de les nostres esmenes i ara el govern de Jesús Ros junt amb Ciutadans governa només per a una part de la població i només escolta els seus cants de sirena que no són reals i això és el que hem de canviar i canviar-ho està en les mans dels torrentins i torrentines i estic disposada a encapçalar eixe canvi.



Per les seues paraules, entenc que serà candidata a l’alcaldia de Torrent en 2023. El partit té els seus temps, però el meu treball és arribar a ser candidata i des de la direcció provincial així m’ho traslladen i anem a treballar per donar a Torrent un futur i per descomptat que ho faig cada dia i estem al servei de tots els ciutadans i ciutadanes. Tinc una vocació de servei des del respecte als veïns i veïnes de Torrent que veus que necessiten un canvi. Des del primer moment des de l’alcaldia i després en l’oposició sent que és la meua responsabilitat estar al seu costat, vull estar i estaré i espere que en 2023 així siga i confien en mi.



El Pla FICUS que sigut criticat per tots els partits de l’oposició, també el PP que ha sigut acusat per l’equip de govern d’estar en contra de fer inversions a la ciutat. No estem en contra ni molt menys, el que volem és que siguen inversions reals i no siguen propostes de compra d’immobles que després ens constaran molts diners. A més en eixe pla hi ha moltes propostes que no estan quantificades en temps, són propostes a la carta que podem fer en un moment determinat com qui demana una carta a Ses Majestats Reals. En definitiva no dona resposta a la realitat de la ciutadania ni a les seues necessitats.



El seu partit ha denunciat un augment d’un 90 per cent els delictes sexuals a la ciutat. Des de l’equip de govern s’ha de treballar, s’ha de ser seriós i s’han perdut ajudes i subvencions per no presentar projectes o no estar al corrent dels pagaments de la Seguretat Social o Hisenda. S'ha de treballar els 365 dies de l’any en prevenció i ajudar a les víctimes de la violència de gènere i d’altre tipus que tenen noms i cognoms amb històries molt dures. Si cal incrementar la plantilla de Servei Socials que s’incremente i no es gasten els diners en comprar edificis per a poder tindre recursos reals. Si els 5 milions d’euros que es van a gastar per asfaltar l’Avinguda anaren destinats on deuen anar les coses canviarien, això és la política real.



El PP ha tornat a demanar presència policial en les entrades i eixides dels centres escolars del municipi. No hi ha dia que per qualsevol via de contacte, correu electrònic, xarxes socials i telèfons dels meus companys i el meu mateix, ens arriben peticions en aquest sentit de pares i mares preocupats. I és un moment molt complicat sobretot els dies de pluja amb major presència de vehicles i en eixos moments és molt necessari. Estem parlant de menors i de la seua seguretat.



El seu partit està vivint moments complicats a escala nacional després de tot el que ha passat amb Casado i Ayuso. Ha sigut una situació molt complicada que hem viscut com afiliats i possiblement pense que hem arribat a la millor opció dins del respecte a Casado i a Núñez Feijoo que ha sigut generós fent el pas. Però vull deixar clar que el Partit Popular és un partit fort, som moltíssimes persones amb una vocació clara de governar i per damunt del partit està eixe objectiu.



Torrent s’està bolcant amb el poble d’Ucraïna, casals i empreses provades i a més el seu partit estan arreplegant tota classe d’ajuda. La societat torrentina ha respost com sempre ho fa amb generositat i solidaritat. Cal recordar que en Torrent, des de fa més de 25 anys, ha acollit a xiquets i xiquetes de Txernòbil que han passat els estius i les seues vacances en Torrent i durant molts anys famílies torrentines han estat vinculades amb famílies ucraïneses.
 

Les falles tornen al mes de març dos anys després. Les falles són sentiment i enguany el sentiment és més intens. Eixes ganes de retrobar-se en la música, en la pólvora i tornar a viure encara que no en la normalitat que voldríem. Aquests dos anys ens han fet renàixer d’eixes cendres de la Covid. Més que mai les falles han fet eixe cicle vital que fem cada any i tornem a renàixer amb més força amb responsabilitat com ja va demostrar el col·lectiu faller el passat mes de setembre

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.147.72.11

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.