Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 15 de Març del 2022
ENTREVISTA FALLERES MAJORS DE TORRENT 2022

“Les falles de 2022 són les de tornar”

Després de la Crida i cavalcades esperen la recta final: Sara Garrigues serà la fallera major que fa 51 i Paula Alapont la número 44

Com definiríeu els sentiments experimentats en la Crida? Sara: Són moment inoblidables. El millor moment és l’entrar en la plaça major. Quan veus totes les xarangues i sent l’ambient. La gent et fa corrillo i et volen tocar. És una bogeria. I per suposat, el moment de pujar a la torre i començar el discurs... Sents que el cor batega molt fort. Vaig voler fer una Crida molt fallera de casal, pensar en el que ja no estan i amb missatge internacional.

Paula: Va ser impressionant vore a totes les falles, les pancartes, familiars i amics. No paràvem de ballar, no volíem baixar de la Torre, era tota una festa. Hem esperat molt per tornar a celebrar unes falles “normals”. Feia dos anys que no teníem Crida.

 

Com et definiríeu i a que et dediques? Sara: He estudiat magisteri infantil i un màster d’educació especial. A l’actualitat treballe en una escoleta d’estiu i de normal com a monitora en un menjador escolar. Sóc una persona molt fallera, amiga de les meues amigues.

Paula: m’agrada molt ballar, estar amb les meues amigues. Forme part del grup de ball de L’ú i el dos de Torrent He tret molt bones notes en el col·le. Estic molt contenta.

 

Quins són els actes que més ganes tens que arribe? Sara: Encara que parega contradictori, l’acte favorit per a mi és la cremà: on tot acaba per tornar a començar el cicle. És un dia molt important per als fallers, estar en família, donar-nos l’enhorabona per l’exercici i tornar a començar. A banda per als fallers de l’Avinguda les nits de carrossa son especials, perquè tots junts fem família i treballem per a que la fallera major vaja com una reina. Les nits de cavalcada també m’agraden.

Paula: A mi m’agrada molt l’ofrena, ja que és molt emocionant vore a tota la teua comissió esperant la teua arribada a la plaça de l’església. I enguany tornarem a participar en la dansà a Sant Josep que també tinc ganes de compartir-la amb la meua cort. També participar en els playbacks i baixar al casal amb les meues amigues. Si puc ajude als majors en tot el que em demanen.

 

Quines anècdotes teniu d’estos últims dies?Sara: Són moltes. Els moments en la meua cort són molt divertit, perquè una fallera no és ningú sense la seua cort. Totes fem pinya. Vaig voler compartir el discurs de la Crida amb totes elles, perquè ja formen part de la meua família.

Paula: Doncs és molt divertit baixar a assajar la Dansà. Quedem amb els membres de Junta i dels grup de danses i ballem al ritme del Baby Shark, ja tenim la nostra pròpia coreografia.

 

Quins consells vos han donat les falleres majors de Torrent de 2020/21, Sandra i Alicia? Sara: Que disfrutem de cada acte, com si fora l’últim. I elles saben del que parlen, ja que a causa de la pandèmia i la paralització de tot han hagut de ser pacients i acceptar les coses com venen.

Paula: El mateix, que disfrutem de cada acte al que assistim, perquè l’any passa molt apresa i damunt enguany serà tot nou, no sabem molt bé com serà.

 

Quin missatge donaries als faller de Torrent? Sara: Que siguen pacients, que al final tot arriba. Que en setembre viurem la gran desitjada setmana fallera amb els representants de totes les comissions i amb Alicia i Sandra com a falleres majors i als nous representants que disfruten de cada acte. Sabem que 2022 serà un any diferent, serà l’any de tornar als casals, de refer totes lesa activitats i concursos que tenim parats. Serà un any complicat, però ho acceptarem com vinga amb la mateixa il·lusió que un any normal de falles.

Paula: Els xiquets hem demostrat que som responsables en el col·le i a casa, també al món de les falles. Per això volem tornar a fer activitats i reprendre l’alegria fallera.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.63.136

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.