Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 16 de Març del 2022
FALLES 2022

La pòlvora torna a la plaça Bisbe Benlloch

Del 16 al 19 de març es dispararan 200 quilos de pòlvora

Junta Local fallera presenta les pirotècniques per a falles. El responsable de l’àrea de Festes, Paqual Martínez, va anunciar que les mascletaes tornaran a realitzar-se en la plaça Bisbe Benlloch, al costat de l’edifici consistorial. D’aquesta manera, el dia 16 de març la pirotècnia serà disparada per Reyes Martí; el dia 17 serà el torn dels germans Caballer, els qui també estaran a càrrec de la mascletà del dia 19; mentre que Zarzoso farà el propi disparant la máscletà del dia 18 de març, a més del castell de focs artificials de la Nit del Foc, que serà disparat a les 20.45 des de la pista de patinatge de Parc Central.

 

Des de l’Ajuntament han volgut recordar que el públic que acudisca a la plaça deurà de portar mascareta com indiquen les mesures sanitàries per tractar-se d’un acte multitudinari en el que no es pot mantindre la distància. Uns mesos abans, Martínez i l’OAM Junta Local Fallera es van reunir amb les diferents empreses pirotècniques que seran les encarregades de disparar els mascletaes de la setmana fallera. 

 

En l’acte de presentació han estat presents les Falleres Majors de Torrent, Sara Garrigues i Paula Alapont. La Junta Local Fallera, en col·laboració amb l’Ajuntament de Torrent, va impulsar una nova edició del curs per a obtindre el certificat de Consumidor Reconegut com a Expert (CRE), que acredita a les persones assistents perquè puguen participar, de manera segura i sense riscos, en les manifestacions festives celebrades en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana (cordà, passejà, correfoc, despertà i qualsevol altra modalitat tradicional equivalent a aquestes) en les quals s’utilitzen artificis de pirotècnia (amb un preu de 5 euros). Cal destacar que l’edat mínima dels aspirants a CRE és de 8 anys. En aquest aspecte, les persones menors d’edat hauran d’obtindre permís exprés dels seus pares o tutors legals.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.81.97.37

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.