Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 14 de Març del 2022
AMPARO FOLGADO, PORTAVEU DEL PARTIT POPULAR

"Falles, sinònim de Valencia"

Tercer mes de l'any, març, i després de dos anys sense poder pronunciar-lo, per fi podem dir que ja estem en Falles. Com sempre. Sense pors ni cauteles per l'esdevenir de la situació sanitària. I això ha sigut gràcies al comportament i el compromís de tots, de la gran majoria per a ser exactes, per la responsabilitat i per complir estrictament les indicacions dels experts. Ara, en el moment adequat de l'any, Torrent i València tornaran a gaudir de les seues festes per antonomàsia, una celebració pròpia, per molt que alguns volen apropiar-se-la, i que caracteritza als valencians per tot el món.

 

Les Falles, una setmana intensa on tots els racons de la ciutat es visten de festa, celebració, alegria, devoció en els moments corresponents i molta, però que molta, lluminositat i intensitat. Una setmana en la qual tots, de totes les classes socials, de tots els colors polítics, homes, dones vibren al voltant d'un monument faller, sense contemplacions ni distincions, amb la tradició valenciana per bandera i fent honor al caràcter alegre, obert i optimista que definix a la societat valenciana. Unes festes que conjuguen a la perfecció l'ambient més festiu en la solemnitat que regix la devoció a la Mare de Deu i San José.

 

Hi han intents des d'altres territoris d'apropiar-se de la festa més internacional de tots els valencians, pero, estes, les nostres Falles continuen gaudint de total autonomia i ser orgullosament una festa d'esta terra, la nostra Comunitat Valenciana. Encara que no significa que siga una festa excloent, ni molt menys, les Falles, com a símil de la societat valenciana, són unes celebracions acollidores i que donen la benvinguda a tot el que desitge compartir en tots nosaltres, vinga d'on vinga, una mascletà, un parell de bunyols en un got de chocolate o una Nit del Foc baix el cel de març.

 

Les Falles, per molt que llibres, exposicions o polítics, que menyspreen la seua pròpia cultura en estes afirmacions, diguen que pertanyen a uns països imaginaris són i continuaran sent patrimoni de tots els valencians i, per tant, dels espanyols, des de la voluntat d'enriquir la nostra cultura, sense exclusions ni discriminacions. Per això, sense més paraules, només falta convidar a tots els que ho desitgen, i als que no també, a viure personalment una setmana fallera, en la seguretat que voldran tornar a acompanyar a tots els fallers any rere any.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.135.200.211

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.