Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 11 de Març del 2022
FALLES 2022

Les previsions meteorològiques que no volem que es complisquen per a les Falles

Els fallers no fan res més a mirar les previsions del temps, que si no canvien, seran passades per aigua

Sense quasi restriccions per la Covid, però amb la pluja i el vent en contra. Si es compleixen les previsions, les Falles de 2022 es presenten bastant mogudes, i molt probablement estaran passades per aigua, i fins i tot hi ha escenaris que assenyalen pluges molt importants en quasi tots els dies de la setmana. El que més temen els fallers és la pluja i el vent per a la plantà, i que el mal temps ens deixe un altre any més sense l’Ofrena a la Verge.

 

Una xicoteta però profunda borrasca en superfície farà que hi haja inestabilitat en tot el país. A València podria ploure de nou durant la tard-nit del diumenge, i durant tot el dilluns i bona part del dimarts es mantindria la probabilitat de pluja, sense descartar que per moments caiga amb bastant intensitat.

 

A més, el vent a poc a poc anirà reforçant-se. També és probable que arribe una mica de pols en suspensió, per la qual cosa les gotes podrien portar fang. Amb sort, el divendres podria buidar, i deixar la Cremà lliure. I també podria ser possible que a Torrent s’haguera de canviar el dia de l’Ofrena perquè la pluja no fera acte de presència en ella. Tot es veurà dia a dia.

 

Encara hi ha fallers que es recorden de les últimes falles de setembre, i no pel bé que s’ho van passar després de tant de temps esperant. Les falles “maleïdes” del Covid es van cremar finalment aqueix mes, però la nit de la plantà ha sigut la més dura que es recorda en anys per als artistes fallers.

 

Amb unes pluges torrencials a la vesprada, després de la nit es va repetir un altre episodi de pluges amb més de 70 litres que va fer que alguns dels monuments patiren desperfectes com la Falla Cotxera. Unes altres van perdre Nintots com a Sant Valeriano.

 

Després d’una nit de la Plantà sense poder treballar, de manera extraordinària, Junta Local Fallera de Torrent va atorgar un segon dia de muntatge perquè els artistes pogueren posar les falles tan bé com siga possible, alguna cosa que esperem que no es torne a repetir.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.217.144.32

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.