Diumenge, 29 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 07 de Març del 2022
CRISI CORONAVIRUS

Sánchez anuncia que l'ús obligatori de la mascareta en interiors acabarà "molt prompte"

Els experts coincideixen que, la incidència encara és alta, ja és el moment que es convertisquen en opcional

L'ús obligatori de les màscares en interiors està ja més prop d'eliminar-se. Així ho va anunciar el president del govern, Pedro Sánchez, en el comité del seu partit en el qual va anunciar que el seu ús en interiors deixarà de ser obligatori "molt prompte" i apuntava com a possibles dates, la Setmana Santa.

 

I, encara que el seu ús està regulat per un decret llei que les comunitats autònomes han d'acatar, aquestes debatran aquesta setmana, com començar a prescindir d'elles en els interiors. Els experts en salut pública coincideixen que els nivells de transmissió són encara alts per a fer el pas, però assumeixen que la caiguda de la incidència és a prop per a poder fer el pas.



Espanya és dels pocs països on encara és obligatòria la màscara en interiors. Països com el Regne Unit i Dinamarca fa ja setmanes que van deixar d'utilitzar-les i a França serà el 14 de març quan acabe la seua obligatorietat. Fa unes setmanes, l'Associació Espanyola de Pediatria demanava la fi de l'ús de les màscares en interiors per als majors de 6 anys, ja que, segons un estudi realitzat per la mateixa associació demostrava que els contagis entre menors de 6 anys, exempts del seu ús i els majors de 6 anys, obligats a portar-la havien sigut similars. També recordaven els problemes d'aprenentatge que estaven patint els menors de 6 anys i els problemes de conducta que s'estan produint.



Cal recordar, que davant l'augment de casos a les portes de Nadal, el govern va instaurar de nou l'obligatorietat de l'ús de la màscara en exteriors, en contra del criteri dels experts que anunciaven que era una mesura inútil, i així s'ha demostrat, ja que es van disparar els contagis malgrat la seua obligatorietat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.137.186.178

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.