Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 03 de Març del 2022
PAU ALABAJOS, PORTAVEU DE COMPROMÍS PER TORRENT

Pla Anti-frau davant els Next Generation

El nostre grup municipal de Compromís per Torrent portarà al Ple Municipal de març una proposta per a l'elaboració i aprovació d'un Pla antifrau a l'Ajuntament de Torrent. La presentació d’aquest document és obligatòria per a tota entitat que vulga participar del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb fons europeus (els anomenats Next Generation), i que suposarà inversions rellevants per a Torrent.

 

L'objectiu és garantir que els diners procedents d'Europa s'administren a Torrent d'una forma neta i transparent, sense corrupció, frau, ni conflictes d'interessos. Per a nosaltres és essencial que el Pla s’aplique a la major brevetat, tant per a encetar el mecanisme de recepció de les ajudes, com per a garantir una major honradesa en la gestió dels recursos públics.

 

Des de la nostra responsabilitat a l’oposició, volem expressar la necessitat que l’Ajuntament de Torrent transmeta a la ciutadania la importància d’aquests fons europeus, incidint en la necessitat que els diners es distribuïsquen amb les mateixes oportunitats entre totes les empreses i professionals de cadascun dels sectors econòmics implicats.

 

A la proposta també fem referència a la importància de desenvolupar el Pla de la forma més transversal i participativa possible, implicant tots els grups polítics i els departaments municipals, i entenent-lo també com a una orientació de caràcter permanent en la gestió de futures subvencions públiques. Volem, per tant, aprofitar el treball de camp que es faça sobre la regulació d’aquestes inversions perquè servisca de guia en futures convocatòries d’ajudes. En aquest sentit sabem que la Unió Europea exigeix mecanismes de control per a certificar que cada convocatòria de fons públics procedents de Brusel·les es destine a la finalitat que han sigut concebuts de la manera més transparent.

 

Com a regidor i portaveu de Compromís entenc que tots els membres de la corporació, amb o sense responsabilitats de govern, hem de mantindre un alt nivell de qualitat jurídica, ètica i moral, vetlant pels principis d'integritat, imparcialitat i honestedat, d’igual manera que el personal de l'ajuntament quan tramita i supervisa els diferents expedients.

 

Finalment, vull recordar que els diferents governs de Torrent han incomplert en el passat els acords amb la Unió Europea en matèria de subvencions, tenim un exemple amb les instal·lacions medi ambiental abandonades de la Lloma del Birlet, que foren finançades al 50% amb fons europeus, i on la part que corresponia a la inversió municipal, destinada principalment a equipament informàtic, mobiliari i equips medi ambientals no fou mai executada.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.243.184

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.