Dijous, 02 de Maig del 2024

Actualitzada Dijous, 02 de Maig del 2024 a les 13:08:40 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 03 de Març del 2022
AMPARO FOLGADO, PORTAVEU DEL PARTIT POPULAR

Pandèmia quan volen

Portem ja dos anys d'emergència sanitària, derivada de la irrupció del virus COVID, la qual cosa ha suposat la cancel·lació d'infinitat de celebracions i esdeveniments, en reiterades ocasions, o la celebració de manera reduïda de molts altres. Les Falles, la Setmana Santa, Sant Blai o les festes patronals s'han vist afectades pels efectes d'esta pandèmia, per a evitar la propagació desmesurada d'este virus. No obstant això, una vegada estesa de forma generalitzada i majoritària la vacunació entre la ciutadania, i en les mesures de barrera adequades, és l'hora de començar a reprendre les nostres tradicions. Però, el govern local no està per la llabor.

 

Estem veient com el consistori, baix les ordres de Ros, està utilitzant raons sanitàries, hui dia, per a evitar i suspendre multitud d'actes i tradicions, que en estos dos últims anys també havien patit els efectes d'esta emergència sanitària,  llavors en raó. Però, en estos moments, tradicions com Sant Blai, la benedicció d'animals per Sant Antoni del Porquet o la cavalcada de Reis, podrien haver-se celebrat en les cauteles necessàries, sent innecessària i irrespectuosa la seua suspensió total, com ha succeït. Encara que, les raons al·ludides per a cancel·lar les nostres tradicions, són molt pelegrines, ja que molts altres actes, en les mateixes condicions, han seguit el seu transcurs.

 

D'esta manera, s'ha donat la situació que, en el mateix dia, el porrat i les celebracions de Sant Blai van ser suspeses de manera rotunda, mentre que la 3a etapa de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana, amb arribada a Torrent, sí que es va celebrar. I que conste que de cap manera critique ni desmeresc este esdeveniment esportiu, que situa a Torrent en l'escenari de l'esport d'elit i suposa un element promocional molt important per a la ciutat. El problema és la incoherència que suposa autoritzar el mateix dia un esdeveniment, enfront de la prohibició d'un altre de la mateixa magnitud i en fort arrelament a Torrent.

 

Sembla que el govern local de PSOE i Cs es troba còmode en la negativa a celebrar esdeveniments i celebracions, que des de la responsabilitat i la prudència podrien celebrar-se sense major problema, cosa que la població de Torrent ha demostrat àmpliament. Però, una cosa és manar i una altra governar i gestionar. I cada dia, l'equip de govern d'esta ciutat demostra que, per al segon, no està preparat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.228.88

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.