Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 03 de Març del 2022
RAÚL CLARAMONTE, PORTAVEU DE CIUDADANOS TORRENT

El Vedat, pioner contra el mosquit tigre

Torrent té la gran sort de ser l’epicentre d’un projecte de recerca liderat per la científica valenciana la Dra. Pilar Mateo i el Dr. Rubén Bueno. Parle de Nescotiger, una iniciativa per desenvolupar una nova estratègia de control integral del mosquit tigre en entorns residencials, cofinançat per fons europeus. En concret, ho fem posant l'accent al pulmó verd del nostre municipi, El Vedat de Torrent, i el seu meravellós entorn residencial.

 

Una prova pilot que comença a materialitzar-se, des de fa poc més d'un any treballant, després d'assumir la responsabilitat de gestió al Vedat, atenent a les diferents necessitats i peticions dels veïns. Doncs bé, fruit d'aquestes converses, el mosquit tigre, és un dels problemes que més incomoda, sobretot, quan arriba el bon oratge i l'estiu.

 

Encara que no és únicament un inconvenient al nostre municipi, com és clar, es tracta d’una qüestió a nivell mundial, actualment focalitzada a la part mediterrània; els torrentins i torrentines han d’estar orgullosos que hagen triat el nostre municipi per dur a terme aquest projecte.

 

Un treball i compomís compartit per aquest equip de govern i que tant l’alcalde com la resta de companys estem convençuts que serà molt fructífer en benefici de la ciutadania. Volem, per tant, avançar a través d'aquesta prova pilot en el desenvolupament de noves metodologies per tal d'aprendre a conviure i paliar les conseqüències d’aquest problema, que ens afecta a tots.

 

Això sí, gràcies a la tasca de la coneguda científica valenciana Dra. Pilar Mateo i en general, a tot el seu gran equip de dues empreses valencianes i entitats col·laboradores com la Generalitat, les quals han mostrat l'interès a Torrent per posar en marxa aquesta pionera iniciativa públic-privada i que ja hem presentat davant dels mitjans de comunicación, Nescotiger Torrent.

 

Per això, és important també la implicació i conscienciació dels propis veïns per a la bona participació i un adequat desenvolupament de la mateixa investigació. De segur que els resultats seran satisfactoris. En definitiva, i amb permís de l'apassionada i compromesa científica, com sol destacar, “aquest és un primer pas per posar la ciència al servei dels altres”. És a dir, donar resposta o solució a necessitats complexes dels ciutadans com pot ser aquest exemple, partint de la zona del Vedat.

 

Sens dubte, un projecte que pretén millorar la qualitat de vida dels torrentins i les torrentines. Així continuarem treballant il·lusionats en els propers mesos colze a colze amb els veïns. El Vedat, és protagonista de la prova pilot de Nescotiger.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.202.45

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.