Divendres, 28 de Juny del 2024

Actualitzada Dijous, 27 de Juny del 2024 a les 12:25:48 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 02 de Març del 2022
GUERRA EN UCRAÏNA

La societat torrentina es bolca amb els damnificats per la guerra d'Ucraïna

Falles, associacions i fins i tot comerços privats estan recollint aliments no peribles, medicaments i roba d'abrigar

La invasió de Rússia a Ucraïna ha provocat una ona de solidaritat a Torrent. Des de col·lectius fallers, passant per associacions, partits polítics i comerços han començat una campanya de recollida d'aliments no peribles, medicaments i roba d'abrigar.

 

En la capital de l'Horta Sud hi ha 345 ucraïnesos que estan vivint amb tristesa i molta preocupació la guerra al seu país dels quals ja es compleixen 6 dies. Centenars de milers d'ucraïnesos han escapat de l'horror de la guerra refugiant-se amb el posat en països veïns com Polònia, Hongria i Moldàvia. I cap a aqueixes fronteres anirà tot el que s'aconseguisca recollir a Torrent.



Un exemple de solidaritat és la falla Camí Reial que ha començat a recollir donacions de mantes i medicaments en el seu propi casal i al qual s'han unit altres comissions falleres de la ciutat. La comissió ha fet una crida des de les seues xarxes socials on demanen aliments no peribles, roba i tota classe de medicaments i estaran tota aquesta setmana en el seu casal al carrer Sant Just 5 des de les 18.30 a les 21.00 hores.

 

El Partit Popular també s'ha unit a aquesta petició d'ajuda i obrirà la seua seu per a rebre donacions, tant de militants com de veïns per a enviar directament als refugiats i refugiades ucraïneses. Des de l'Ajuntament també han mostrat la seua solidaritat amb Ucraïna i el propi alcalde, Jesús Ros, ha tramés un escrit per a expressar la seua ferma condemna als fets esdevinguts i, a més, posar a la disposició de la Generalitat els recursos de l'Ajuntament de Torrent quant a l'acolliment i protecció de la població civil i dels refugiats afectats pel conflicte.



També empreses privades s'estan bolcant a ajudar als ciutadans d'Ucraïna. Un exemple és la torrentina Victoria Unibazo, que ha obert la seua oficina de venda de roba en línia situada en Avinguda del Rei Joan Carles I, pati 7A, timbre 1 pis , per a recollir roba de llit i roba d'abrigar, sí com a medicaments i alimentació no perible.

 

Com la mateixa Victoria ens compta emocionada, "la recol·lecta comença hui dimecres 2 de març i finalitza el dissabte 5 de març al matí, ja hem aconseguit donacions de medicaments d'algunes clíniques i moltes de les meues clientes i amics aportaran menjar, roba, gases i altre material sanitari que puguen aconseguir sense recepta per a enviar-la al centre educatiu Пласт Іспанія ". L'horari per a donar en l'oficina de Victoria és des de les 18.30 a 20.30 dimecres, dijous i divendres i el dissabte de 9.00 am a 12.30.



"El meu germà s'està preparant per a combatre"
Parlem amb Natalia, una jove ucraïnesa de 23 anys que va arribar a Torrent amb la seua família fa 17 anys. Natalia està vivint amb enorme preocupació el que està succeint al seu país, "tinc a tota la meua família a la ciutat de Lviv, una localitat a uns 70 quilòmetres de la frontera amb Polònia, a l'oest del país". "Els meus oncles, els meus avis i el meu germà són allí i estan molt espantats i vivint amb molta por aquesta situació". 

 

Natalia ens compta amb tristesa que el seu germà de 30 anys, casat i amb dos fills s'està preparant per a empunyar una arma, "treballava en el sector de la construcció i ara s'està preparant per a combatre". També ens conta que la frontera amb Polònia està col·lapsada i és impossible eixir del país i a més per la instauració de la llei marcial el meu germà no pot eixir del país".

 

De moment, la seua família té aliments i medicaments i poden eixir a fer la compra, però si aquest conflicte s'allarga, poden començar a tindre problemes de proveïment, "són a les seues cases amb molta por, de moment no falten aliments, però no sabem fins quan".



Des que va començar la invasió russa Natalia ha rebut mostres d'afecte i suport, "és increïble la quantitat de persones que em pregunten per la meua família i em mostren el seu afecte". A més, la jove torrentina es queda sense paraules davant l'ona de solidaritat que està vivint a la seua ciutat d'adopció, "estic i estaré eternament agraïda de la quantitat de persones que ens estan ajudant amb el que poden i amb el que tenen, és increïble com s'estan bolcant amb Ucraïna".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.189.193.210

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.