Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 11:25:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 01 de Març del 2022
COMPROMÍS

Compromís celebra la inversió en la nova ITV

Pau Alabajos: “Que la Conselleria d’Economia invertisca a Torrent significa que el Botànic hauria de ser el referent de progrés en la conformació dels governs municipals”.

L’IVACE i l'Ajuntament de Torrent han signat el protocol per a iniciar els tràmits de la cessió de la parcel·la de la futura estació d'ITV, on la corporació local cedirà a l’IVACE una parcel·la de 7.000 m² situada en el polígon industrial Mas del Jutge davant l’interés de la Conselleria d’Economia Sostenible perquè aquesta instal·lació s’ubique a Torrent.

 

La nova estació d’ITV, dissenyada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) comptarà amb un total de quatre línies: dues per a la inspecció de vehicles lleugers i altres dues línies per a la inspecció de vehicles pesants, així com un espai dedicat a la revisió tècnica de ciclomotors i motocicletes. La capacitat màxima d'inspecció serà de 40 vehicles/hora.

 

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que implementarà la gestió pública del servei d'ITV en tot el territori Valencià una vegada finalitze el pròxim 31 de desembre de 2022 l'actual concessió que es realitza de manera indirecta per les set empreses que exploten aquesta prestació de manera privada.

 

L'ITV de Torrent compta amb un pressupost aprovat per l’IVACE de 723.570€ i es preveu que puga iniciar la prestació del servei al llarg de l’any 2023. Climent ha assegurat que “aquesta inversió beneficiarà la ciutadania de Torrent i també les poblacions del voltant, procurant desplaçaments curts i un servei de qualitat”.

 

Finalment, el portaveu de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, ha agraït al conseller Climent la implantació d’un servei d’ITV a Torrent, atés que “com ell sap, forma part d’una llarga reivindicació del seu grup municipal al llarg dels anys, que començà amb una primera moció al novembre del 2007”.

 

Sobre el futur model de gestió, Alabajos ha destacat el treball d’altres companys de coalició, com el de l'ex síndic de Compromís a les Corts Valencianes Fran Ferri, que va sol·licitar un informe elaborat al 2010 per la Conselleria d'Indústria de la Generalitat on es recollia que les estacions valencianes d’ITV facturaren, des de la seua privatització en 1998 fins a l'any 2009, uns 317 milions d'euros més del que va establir el govern valencià del PP en la concessió del servei, convertint-se en una de les més cares de l’Estat fins el canvi del govern dels populars cap el Botànic.

 

En eixe sentit, Alabajos ha remarcat que amb la nova gestió pública “es deixaran arrere èpoques de privatitzacions on totes les proves indiquen que el que hi hagué darrere fou la intenció del Govern del PP de beneficiar al màxim les concessionàries, assistint durant molts anys a un negoci multimilionari d’uns pocs, que les famílies valencianes hem pagat molt car i que ha perjudicat greument la competitivitat de sectors clau com el del transport”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.224.0.25

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.