Dilluns, 01 de Juliol del 2024

Actualitzada Dilluns, 01 de Juliol del 2024 a les 11:01:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 25 de Febrer del 2022
GUERRA EN UCRAÏNA

La comunitat ucraïnesa a Torrent viu amb enorme preocupació la invasió de Russia

Els 345 ucraïnesos i ucraïneses que resideixen en la capital de l'Horta Sud viuen moments de molta preocupació davant la invasió del seu país per Putin

La comunitat ucraïnesa de Torrent, una de les més nombroses de la ciutat viu amb enorme preocupació la guerra que ha començat al seu país. Els 345 ucraïnesos i ucraïneses que resideixen en la capital de l'Horta Sud viuen moments de molta por davant la invasió del seu país per Putin.

 

Des que començaren els bombardejos a zones estratègiques d'Ucraïna no s'enlairen del telèfon i estan, contínuament parlant, amb els seus familiars i amics. Molts d'ells tenen familiars en xicotetes poblacions del país, però altres en la capital Kíev, principal objectiu de la invasió russa. "Estan refugiats en els soterranis dels edificis i fins i tot en el metre i les alarmes antiaèries ens diuen que no paren de sonar" ens compta un ucraïnés establit a Torrent.

 


Una altra ciutadana ucraïnesa ens conta que, "de moment continuen vius, els meus familiars i amics viuen en una zona controlada ja pels russos i és millor quedar-se a casa refugiats que intentar fugir". Tots dos veïns de Torrent coincideixen en el mateix, "necessitem que això pare al més prompte possible" i demanen ajuda als països europeus, "Ucraïna està patint un atac brutal i tots estem molt espantats".



CUES EN CAIXERS I SUPERMERCATS
Les poques ocasions en les quals deixen de sonar les alarmes antiaèries, els ciutadans de Kíev intenten aconseguir menjar i diners en efectiu en els caixers automàtics. Hi ha llargues cues, un dia més en els establiments d'alimentació en els caixers de les entitats bancàries. Els ciutadans de la capital que no han pogut fugir de Kíev han, ja no sols de bregar amb el setge rus, sinó armar-se de paciència per a adquirir menjar, ja que, els establiments d'hostaleria estan pràcticament tots tancats des que començara la invasió fa ja més de 24 hores.



ESTABLIDA LA LLEI MARCIAL A UCRAÏNA
El seu president, Volodímir Zelenski ha decretat l'Estat Marcial en tot el país. Això significa que tots els ciutadans es converteixen en soldats i han de seguir la llei de l'exèrcit, a més s'ha decretat el toc de queda que converteix a la capital en una ciutat fantasma.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.148.112.132

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.