Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 23 de Febrer del 2022
COMPROMÍS

El govern de Torrent rebutja elaborar un cens dels béns tributaris d’entitats religioses

Pau Alabajos: “La nostra moció pretenia identificar tots aquells béns obligats a tributar, tal i com l’ajuntament reclama a la resta de particulars, empreses i autònoms de Torrent”.

A la Comissió d’Economia i Hisenda de Torrent d’ahir 22 de febrer de 2022 es va tractar la moció del grup Compromís en la que s’instava al govern municipal a elaborar un inventari d’aquells béns obligats a tributació municipal per part de les entitats religioses que operen a Torrent. Els béns objecte de la moció són aquells sobre els que es poden reclamar els tributs corresponents, en estar exclosos d’exempció fiscal derivada pels acords signats amb l’Estat Espanyol.

 

Tot seguit de l’explicació de la proposta per part de Pau Alabajos, com a portaveu del grup impulsor de la moció, es va procedir a la votació de la mateixa, on quedà rebutjada amb els vots en contra del govern municipal de PSOE-Cs i les abstencions dels grups Popular i Vox, amb l’únic vot a favor de Compromís.

 

Des del govern municipal no es donà cap explicació a la negativa d’aprovar aquesta proposta, no hi hagué tampoc cap intervenció en aquest sentit per part de la resta de grups. Per al portaveu de Compromís pot ser comprensible la falta d’explicació en el cas de l’abstenció, però segons Alabajos: “el vot en contra del grup socialista sense cap argument és molt simptomàtic. Pense que es tracta d’una ordre que ve des de dalt, d’alcaldia, no té un altra explicació, donat que en aquesta comissió no participà Ros”.

 

Respecte a les immatriculacions, desconeixem el seu estat a Torrent, atenent al fet que la tramitació de les mateixes s’efectua fora de l’àmbit de l’administració local. No debades, les darreres notícies al respecte són altament preocupants, on per exemple l'Església Catòlica espanyola ha admès que registrà indegudament almenys 965 dels 35.000 immobles detectats com a immatriculats i posades al seu nom entre 1998 i 2015, gràcies a la facultat que li va atorgar la modificació del Reglament Hipotecari decretada pel Govern de José María Aznar”, ha conclòs Alabajos.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.139.82.23

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.