Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 17 de Febrer del 2022
COMPROMÍS

Compromís demana al govern una oferta pública potent en matèria d’inspecció municipal

Pau Alabajos: “Actualment l’Ajuntament de Torrent no efectua inspeccions d’ofici en matèria urbanística i mediambiental i tan sols hi ha ofertades dues places que continuen sense convocar-se”.

Compromís per Torrent demanarà al pròxim Ple municipal la creació, amb caràcter d’urgència, de noves places d’inspecció municipal adreçades a les àrees d’urbanisme i medi ambient. Per al seu portaveu, Pau Alabajos, “l’estat de descontrol urbanístic, unit al deteriorament ambiental que pateix el terme municipal obliguen a prendre mesures urgents que permeten redreçar la situació”.

 

Alabajos ha explicat que des de l’any 2017 les diferents ofertes d’ocupació municipal només han contemplat dues places d’inspecció que encara romanen sense convocar: una corresponent a Inspector d’Obres i una de Vigilant Mediambiental, però aquesta segona sense tindre caràcter sancionador ni capacitat per a emetre informes vinculants.

 

Actualment el govern de l’Ajuntament de Torrent no inspecciona d’ofici les irregularitats urbanístiques i mediambientals: només ho fa per denúncies a instància de particulars o a proposta dels grups de l’oposició davant el Ple de la Corporació, la qual cosa suposa no assumir les responsabilitats en dues àrees de gestió municipal vitals”, ha denunciat el portaveu ecovalencianista.

 

Per a Compromís aquest problema és especialment greu fora del casc urbà, on no existeixen colles de neteja mediambiental permanents i només una patrulla de policia, anomenada rural, per a un terme de 70 km².

 

És fàcilment comprovable passejar per les zones rústiques de Torrent i trobar diferents estructures o edificacions residencials de recent construcció que no han estat inspeccionades per l’ajuntament, a més d’una ingent quantitat de deixalles, especialment plàstics de tot tipus, escampats tant en terra campa, com en voreres de camins i en els paratges naturals que composen el nostre patrimoni mediambiental”, ha conclòs Alabajos.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.237.232.196

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.