Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 14 de Febrer del 2022
PP

Folgado demana que Oltra cedeixi a l'Ajuntament la gestió del CEAM davant el desinterès per part de la Conselleria

Folgado: “la situació sanitària no pot ser l'excusa perfecta per a abandonar aquest centre d'atenció a persones majors, així que el millor, és, que, si la senyora Oltra es desentén dels majors de Torrent, el CEAM sigui gestionat pel propi Ajuntament de Torrent”.

Els populars han tornat a denunciar l'abandó, que al seu judici pateix el Centre Especialitzat d'Atenció a Majors (CEAM), situat al Carrer Caixa d'Estalvis de Torrent. Fa diversos anys, els populars van denunciar la prohibició del ball els diumenges a la tarda i van sol·licitar que s'insonoritzés la sala. Ara denuncien la suspensió de totes les activitats que allí es realitzen. “Els nostres majors necessiten tornar a les seves activitats diàries de manera presencial en el CEAM, per la seva salut física i mental”, afirmen els populars.

 

La portaveu del PP, Amparo Folgado ha assenyalat que “des del passat 10 de gener estan suspeses totes les activitats en el CEAM, la qual cosa suposa una greu retallada de serveis per a les persones majors de Torrent”. A més, Folgado subratlla que “la situació sanitària no pot ser l'excusa perfecta per a abandonar aquest centre d'atenció a persones majors, així que el millor, és, que, si la senyora Oltra es desentén dels majors de Torrent, el CEAM sigui gestionat pel propi Ajuntament de Torrent”.

 

Els populars demanden aquesta cessió ja que la Conselleria no ha posat solució a les deficiències que impossibiliten realitzar activitats des de fa alguns anys, com el ball, i per la gradual retirada de serveis i activitats en el centre, creient que aquests serveis es prestaran de millor forma des de l'administració més pròxima, que és la local.

 

Aquesta situació ja es va demostrar en el passat, ja que, amb els populars en el govern local, el *CEAM va començar a obrir diumenges i festius, a càrrec del propi ajuntament. Per això, si la Generalitat tindrà abandonat aquest centre, és millor que s'integri en la xarxa municipal de centres de majors, segons la formació.

 

El *CEAM Torrent compta amb 6 sales per a activitats en les quals es realitzen tècniques de memorització lectura i escriptura, cultura general, informàtica, oli i pintura en tela, coral, teatre, idiomes, tai-chi, manualitats, *gerontogimnasia, guitarra, taller de cuida els teus ossos, intel·ligència emocional. A més de dues sales obertes polivalents on es realitzava gimnàstica de manteniment, ioga, balls de saló i jocs de taula. El CEAM Torrent també compta amb dues perruqueries, cafeteria, servei d'infermeria, fisioterapeuta, podologia i rehabilitació.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.143.31

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.