Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 10 de Febrer del 2022
PP

El Síndic de Greuges informarà a les Corts que Jesús Ros, segueix sense entregar les factures de festes de 2019 al PP

Folgado: “quines despeses hi haurà en aqueixes factures de les caixes fixes de festes i alcaldia en 2019? Jesús Ros es nega a complir amb les seues obligacions com a alcalde”.

 El Síndic de Greuges ha tancat la queixa realitzada per la portaveu del Partit Popular, Amparo Folgado, després de més d'un any intentant des d'aquesta institució, sense arribar a aconseguir-lo, que l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, informe al PP sobre les preguntes que va realitzar a l'octubre de 2020 sobre el Compte General de l'Ajuntament de Torrent.
 
El Síndic de Greuges conclou que acaben les seues possibilitats d'actuació, ja que no se li permet adoptar altres mesures per a imposar al govern de Torrent, que complisca amb les seues obligacions. Per aqueixa raó, Ángel Luna assenyala que aquesta queixa serà inclosa en l'informe anual del Síndic a les Corts Valencianes.
 
Els intents d'aconseguir que Jesús Ros informe al PP de Torrent, sobre diferents factures i caixes fixes de l'Ajuntament de Torrent en 2019 han resultat infructuosos. El mes d'agost passat de 2021, el Síndic ja va publicar en el seu web una resolució en la qual assenyalava que “resulta impossible fiscalitzar i participar en la gestió dels assumptes públics, ja que s'impedeix injustificadament l'exercici del dret fonamental a exercir el càrrec per al qual han sigut democràticament triats”.
 
Però des d'agost i fins al mes de febrer de 2022, l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, ha seguit sense facilitar al Partit Popular ni tampoc al Síndic de Greuges, la informació sol·licitada el 21 d'octubre de 2020. 26 de les 31 preguntes que va realitzar Amparo Folgado i en la qual sol·licitava poder veure i obtindre una còpia de les factures de les caixes fixes de festes i d'alcaldia en 2019, entre altres qüestions.
 
Amparo Folgado es pregunta “quines despeses hi haurà en aqueixes factures de les caixes fixes de festes i alcaldia en 2019, perquè Jesús Ros es negue a complir amb les seues obligacions com a alcalde, ens impedisca poder realitzar la nostra labor com a oposició, negue a la població de Torrent, de manera fosca, saber en quina i com gasta els diners dels seus impostos, alguna cosa fa olor de socarrim en el PSOE”. 
 
A més, Folgado ha assenyalat que “A Torrent hem passat de ser el municipi més transparent d'Espanya quan governava el PP, a ser un municipi qüestionat pel Síndic de Greuges, a causa de l'opacitat del seu alcalde. Només falta un any perquè tornem a obrir portes i finestres perquè córrega l'aire de nou, a l'Ajuntament de Torrent”.
 
L'opacitat de l'equip de govern amb el Compte General de l'Ajuntament de Torrent, no sols se cenyeix a no entregar la informació de 2019, ja que, la informació sol·licitada pel PP, sobre el Compte General de 2020 tampoc s'ha entregat, i segueix el mateix camí que la de 2019 en el Síndic de Greuges.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.115.195

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.