Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 09 de Febrer del 2022
COMPROMÍS

Compromís portarà al Ple la creació d’un Pla Antifrau perquè l'Ajuntament puga accedir als Fons Europeus post COVID

Pau Alabajos: “Per a rebre les subvencions europees del Fons de Recuperació, Transformació i Resiliència, els ajuntaments han d’aprovar un Pla Municipal d'Integritat Pública i Bon Govern per a previndre possibles casos de corrupció i regular la correcta distribució d’aquestes ajudes”.

El grup municipal Compromís per Torrent portarà al Ple Municipal de març una moció en la qual proposa l'elaboració i aprovació d'un Pla antifrau a l'Ajuntament de Torrent. La presentació d’aquest document és obligatòria per a tota entitat que vulga participar del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb fons europeus, i que suposarà inversions rellevants per a Torrent.

 

Per al portaveu de Compromís al consistori, Pau Alabajos, "l'objectiu és garantir que els diners procedents d'Europa s'administren a Torrent d'una forma neta i transparent, sense corrupció, frau ni conflictes d'interessos”. El regidor ha continuat destacant que: “per a nosaltres és essencial que el Pla s’aplique en la major brevetat, tant per a encetar el mecanisme de recepció de les ajudes, com per a garantir una major honradesa en la gestió dels recursos públics”.

 

Els ecovalencianistes han expressat la necessitat que les institucions perceptores de les ajudes transmeten a la ciutadania la importància d’aquests fons europeus, incidint en la necessitat que els diners es distribuïsquen amb les mateixes oportunitats entre totes les empreses i professionals de cadascun dels sectors econòmics implicats.

 

Alabajos ha destacat que "a la moció fem referència a la importància de desenvolupar aquest Pla de la forma més transversal i participativa possible, implicant tots els grups polítics i els departaments municipals, i entenent-lo també com a una orientació de caràcter permanent en la gestió de futures subvencions públiques”.

 

"Tots els membres de la corporació, amb o sense responsabilitats de govern, hem de mantindre un alt nivell de qualitat jurídica, ètica i moral, vetlant pels principis d'integritat, imparcialitat i honestedat, d’igual manera que el personal de l'ajuntament quan tramita i supervisa els diferents expedients.", ha finalitzat Alabajos.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.6.77

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.